Micii fotbalişti ai Braşovului, pe mâini bune. Juniorii de la FC Braşov şi antrenorii lor se pregătesc intens pentru noul sezon competiţional

Viitorii fotbalişti ai Braşovului sunt pe mâini bune la FC Braşov. Peste 250 de copii deja legitimaţi şi alţi aproximativ 50 care urmează să fie aduşi “vor învăţa meserie” de la antrenorii Centrului de Copii şi Juniori ai clubului.

Micii fotbalişti sunt deja în pregătire pentru acest sezon, cei mai mari dintre ei, cei de U17 şi U19, deja au debutat cu victorii la scor, iar începând de săptămâna viitoare toţi copiii şi tinerii de la FC Braşov vor începe competiţiile oficiale. În total sunt 12 grupe de copii şi juniori, 11 evoluează în campionatele naționale, iar o grupă va fi în formare.

De pregătirea micilor fotbaliști, în acest sezon, se vor ocupa: Ionuţ Mitroi, şeful centrului, dar şi Marian Cristescu, Liviu Dârstar, Ferencz Bajko, Adrian Lancea, Lucia Ghioc, Ionică Handrea şi Vasile Mureșan în calitate de antrenori. Portarii îl vor avea ca profesor pe Levente Mihok, iar de scouting şi organizare de competiţii se va ocupa Marian Constantinescu.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

„Am purtat mai multe discuții și cu antrenorul echipei mari, Dan Alexa. Am vorbit despre anumite principii de joc de la echipa de seniori, pe care să le păstrăm și la juniori. Vom avea juniori care vor face pasul la echipa mare, pentru a intra în atmosfera formației de seniori. Acolo sunt, acum, Toderașcu și Chiriac. Obiectivul nostru este să formăm fotbaliști pentru echipa mare. Ne propunem și să clasificăm centrul în rândul academiilor de fotbal din România.”, a spus în cadrul unei conferinţe de presă şeful Centrului de Copii şi Juniori de la FC Braşov, Ionuţ Mitroi.

Din acest sezon, în staff-ul tehnic al centrului a fost adus şi Ferencz Bajko. Cu o experioenţă de zeci de ani în fotbal, şi în pregătirea jucătorilor, Feri Bajko va ocupa postul de preparator fizic pentru juniorii de Under 19 şi Under 17 ai clubului.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

“Am mai lucrat cu copiii în urmă cu mulți ani. Nu este ceva nou pentru mine. Îmi place că îi poți modela, se pliază mult mai ușor pe ceea ce vrei tu de la ei. Se adaptează imediat la cerințele noastre. Sunt copii extrem de talentați, dar care trebuie să muncească mult. Totul ține în mare măsură de viața extrasportivă. Trebuie să aibă grijă de corpul lor, să evite accidentările. Să fie foarte atenți cu tot ceea ce fac dacă vor să ajungă fotbaliști. Totul depinde de ei, noi doar îi putem ajuta.”, a transmis Ferencz Bajko.
Unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti pe care i-a dat Braşovul va fi şi el în staff-ul de la Centreul de Copii şi Juniori. Marian Constantinescu va avea funcţia de organizator de competiţii, dar se va ocupa şi de scouting, astfel va încerca să aducă la FC Braşov cei mai talentaţi copii din judeţ şi nu numai.
“Mi s-a oferit posibilitatea să lucrez la juniori. O fac cu mare plăcere. Îmi doresc să găsesc cât mai mulți fotbaliști talentați. Nu doar la Brașov ci în toată țara. Oriunde vom merge cu grupele de copii în România. O să propun la FC Brașov jucătorii care cred eu că au potențial. Ușor, ușor, se pun la punct toate. Important este ca lumea să aibă răbdare cu noi. Este nevoie de timp.”, a completat Marian Constantinescu.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

În acest sezon, grupele de Under 19 şi Under 17 care vor evolua în Campionatul Național îşi vor disputa meciurile de pe teren propriu la baza sportivă de la Tărlungeni, grupa de Under 15 va juca la Prejmer, iar grupe mai mici se vor pregăti pe Stadionul Metrom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.