Mihaela Hogaș: ‘Mă bucur că sunt prima din istoria patinajului românesc, cu ce am realizat la Cupa Mondială’

Patinatoarea Coronei, Mihaela Hogaș, a declarat că se bucură că este prima patinatoare din istoria patinajului românesc, care a coborât sub 39 de secunde în proba de 500 metri sprint, dar că acest lucru o motivează să își dorească mai mult. „Prima cupă mondială a sezonului mi-a adus mult așteptatul timp de 38.99 secunde pe 500 m. Sunt fericită că într-un sezon atât de dificil am reușit să aduc rezultate bune pentru România. Mă bucură să fiu prima patinatoare din țara noastră care coboară sub 39 de secunde la această probă, dar asta nu face altceva decât să mă facă să îmi doresc mai mult. Eu simt că este loc de mai bine și fiecare probă fugită este o lecție pentru mine și îmi dă încredere că pot participa la un nivel înalt. Faptul că acest timp al meu reprezintă un nou record național, demonstrează că munca dă roade și merită toate eforturile pe care le fac pentru a ajunge cât mai sus în acest sport. Toate recordurile naționale sunt și datorită echipei și antrenorului care au fost mereu lângă mine și vreau să le mulțumesc pentru tot. Urmează o altă cupă mondială unde voi avea șansă încă o data să aduc rezultate bune și să îmi asigur locul la Campionatul Mondial.

Citeste și:  FC Braşov Under 19, în optimile de finală ale Cupei României

La rândul lui, antrenorul Coronei, Bogdan Stănescu a explicat că și locul 19, obținut în cursa de duminică, de la Cupa Mondială de la Heerenveen este excelent pentru Mihaela Hogaș la acest moment, pentru că o face cea mai rapidă patinatoare română din toate timpurile, iar asta este extraordinar pentru patinajul românesc. „După cursa și timpul extrem de bun obținute sâmbătă, duminică a urmat un alt concurs bun, participarea la prima Cupa Mondiala cu un loc 19 la 500m si un nou record national tot la 500m. Obiectivul a fost atins, acum vrem doar să îl imbunătățim. Sunt foarte mulțumit de timpul obtinut, 38.99. Cu acest timp, Mihaela este cea mai rapida patinatoare din toate timpurile, a coborât sub acest prag, ceea ce este excelent. Nu trebuie neglijat nici timpul obținut pe 100m 10.6, la fel de bun.

Citeste și:  Dan Alexa: “Ne dorim mult să batem şi Steaua şi Dinamo în 7 zile”

Bogdan Stănescu a declarat că după acest weekend a simțit din plin aprecierile oamenilor din lumea bună a patinajului mondial. „Am reușit să impresionăm multă «lume bună» a patinajului, au fost antrenori de campioni olimpici, si alți antrenori ale statelor puternice în patinaj, care m-au felicitat și vedeam aprecierea în privirea lor. M-a sunat să mă felicite chiar și secretarul federației austriece. Nivelul competiției este extrem de ridicat, iar ca să vă faceți o idee, țări precum Italia, Austria, Ungaria nu au o sportivă calificata in probele de 500m si 1000m unde Mihaela participa. Deocamdată, acest timp ne asigură un loc de participare la Campionatele Mondiale pe probe. Vom vedea ce va fi, pentru că acum ne pregătim pentru ultima cupă mondială din acest weekend unde mergem încrezători ca o să obținem rezultate mai bune”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.