Ministerul Finanţelor continuă digitalizarea administraţiei fiscale

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu a declarat, ieri, în cadrul Conferinţei ”Protecţia Infrastructurii Critice”, care a avut loc la Palatul Parlamentului, că transformarea pe care pandemia a făcut-o în lume ne-a făcut să fim conştienţi că procesul de digitalizare trebuie accelerat, iar digitalizarea administraţiei fiscale înseamnă transparenţă, modernizare, debirocratizare şi înlocuirea dosarului cu şină.

Ministerul Finanţelor deţine una dintre cele mai complexe structuri informatice din România şi se fac paşi în continuare pentru digitalizarea completă a administraţiei fiscale. Astfel, se va trece pentru cetăţeni de la dosarele cu şină la servicii moderne accesibile de acasă prin internet, potrivit ministrului finanţelor, Adrian Câciu.

„E vorba de foarte multe ajustări, ajustarea unor facilităţi, astfel încât ele să răspundă nevoilor de dezvoltare economică, pe de o parte, pe zona de capital, iar, pe de altă parte, creşterea deducerilor pentru persoanelor cu venituri mici, adică scăderea impozitării muncii. Adică, discutăm ca principiu. Sper ca săptămâna aceasta coaliţia să iasă cu o decizie”, a spus ministrul Câciu.

Potrivit agenției de presă Rador, şeful STS, Ionel Sorin Bălan, a declarat că nu există sisteme de securitate, care să asigure protecţie sută la sută.

Citeste și:  Tradiții Pascale la Reduta: Expoziție de ouă încondeiate și icoane pe sticlă și atelier cu meșter popular, miercuri, 24 aprilie

Peste 14.000 de atacuri cibernetice asupra unor infrastructuri din România au fost identificate şi contracarate de autorităţile statului de la începutul războiului din Ucraina, a precizat şi Mircea Abrudan, şeful Cancelariei prim-ministrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.