Ministerul Mediului cumpără aparatură pentru monitorizarea calității aerului pentru Brașov, București, Iași și Bacău

Ministerul Mediului a publicat pe SEAP anunțul privind licitația care prevede extinderea rețelei naționale de monitorizare a calității aerului.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA) va fi suplimentată cu 30 de analizoare pentru monitorizarea automată a particulelor în suspensie, fracțiile PM10 și PM 2,5, pentru aglomerarea urbană București–Ilfov, cu 50 de senzori de monitorizare a calității aerului pentru aglomerarea urbană București-Ilfov și cu 4 autolaboratoare echipate cu aparatura necesară monitorizării calității aerului pentru aglomerările urbane București, Iași, Brașov, Bacău.

Totodată, prin acest contract se va finanța dezvoltarea unei aplicații pentru mobil, care are ca scop o mai bună informare a publicului cu privire la măsurătorile de calitate a aerului în timp real.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

Valoarea totală a contractului de achiziție este de peste 11,7 milioane de lei, iar bugetul este asigurat din Fondul pentru Mediu.

„Românii au dreptul să fie corect informați despre calitatea aerului din localitățile lor. De exemplu, prin aplicația pentru mobil, care va fi dezvoltată cu această ocazie, ei vor afla mult mai multe informații, într-un timp mai scurt, despre aerul pe care îl respiră”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.