Ministerul Sănătăţii cumpără anul acesta 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV

Ministerul Sănătăţii cumpără anul acesta 40.000 de doze de vaccin impotriva HPV. Imunizarea e gratuita si se face de medicul de familie, la solicitarea parintilor.

”În România, în fiecare an, peste 3.300 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin si mai mult de jumatate pierd lupta cu boala. Ele sunt mame, fiice, surori, bunici, prietene sau sotii. (…) În anul 2021, Ministerul Sanatatii va continua campania de vaccinare împotriva HPV în cadrul Programului National de Vaccinare. În acest an, Ministerul Sanatatii urmeaza sa achizitioneze aproximativ 40.000 de doze de vaccin pentru imunizarea fetelor cu vârste între 11 si 14 ani pentru care parintii sau reprezentantii legali au solicitat, în anii 2019 si 2020, vaccinarea la cabinetele medicilor de familie”, a transmis, aseara Ministerul sanatatii.

Statisticile arata ca 8 din 10 femei vor contracta o tulpina HPV pe parcursul vietii.

Potrivit Ministerului Sanatatii, Organizatia Mondiala a Sanatatii a adoptat strategia globala prin care sa grabeasca eliminarea cancerului de col uterin pentru perioada 2020–2030.

Strategia globala are ca obiective:

– 90% dintre fete au fost vaccinate complet cu vaccinul HPV pâna la vârsta de 15 ani.

-70% dintre femei sunt supuse unui test de înalta performanta pâna la 35 de ani si din nou pâna la vârsta de 45 de ani.

– 90% dintre femeile identificate cu boli de col uterin primesc tratament (90% dintre femeile cu leziuni precanceroase tratate; 90% dintre femeile cu cancer invaziv primesc tratament).

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.