Ministerul Sănățății: Iodura de potasiu folosită în caz de incident nuclear nu se ia preventiv! Poate provoca alte afecțiuni!

Ministerul Sănătății a făcut precizări referitoare la discuțiile din spațiul public despre utilizarea Iodurii de Potasiu în cazul unui posibil incident nuclear. Instituția anunță că, în caz de urgență, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică județene.

„Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide. În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică”, a transmis Ministerul Sănătății.

Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ.

Citeste și:  Grup infracţional care ar fi traficat prin România 300 de migranţi, destructurat de către polițiști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.