Ministrul Agriculturii: Comisia Europeană ar putea interzice, până pe 5 iunie, importurile de cereale din Ucraina în România

Comisia Europeană ar urma să interzică, până pe 5 iunie, importurile de cereale din Ucraina în România, dacă statele membre care au hotărât unilateral să interzică importurile nu vor renunţa la decizie, a anunţat ministrul agriculturii, Petre Daea.

”Aşteptăm decizia ca această oprire a importului să se facă prin act de către Comisia Europeană, care este responsabilă în domeniu. Dacă celelalte țări nu renunță, România este protejată de decizia Comisiei prin care să se instituie interzicerea importului pe teritoriul României, până pe data de 5 iunie. Suntem în dialog cu experții noștri de acolo să vedem poziția. Această poziție va fi cunoscută în momentul în care se ajunge și la vot, pentru că orice sprijin și rezerva de criză se acordă cu majoritatea calificată, minim 15 state și cel puțin 65% din numărul de voturi”, a declarat Ministrul Daea.

Acesta a adăugat că, până în prezent, prin ţara noastră au trecut 7,3 milioane tone de cereale, dintre care două milioane de tone au rămas în România.

El a explicat că „a doua decizie a fost aceea că Comisia Europeană a stabilit aşa: se interzice importul de produse din Ucraina la grâu, porumb, floarea soarelui, rapiţă şi apoi şi la uleiul de floarea soarelului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.