Misiuni diverse pentru MAI, în ultime 24 de ore: peste 2.770 de evenimente pentru ordinea publică și 1.614 situații de urgență

Menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, supravegherea și controlul frontierei de stat și acordarea asistenței medicale de urgență au reprezentat principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne din ultimele 24 de ore.

Efectivele MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.385 de evenimente, 2.771 fiind circumscrise ordinii publice, iar 1.614 fiind situații de urgență.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au efectuat formalitățile de control pentru 57.975 de persoane, care au intrat în țara noastră, dintre care 6.724 de cetățeni ucraineni.

Începând cu 31 martie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul aeroporturilor și porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre state din spațiul Schengen, sens în care nu există o evidență a acestor pasageri.

Citeste și:  Amendă colosală pentru restaurantul din Brașov renumit pentru porțiile generoase de ciorbă "ca la mama acasă"

În perioada 31 martie – 11 aprilie, au fost efectuate 416.989 de verificări în aplicația eDAC, fiind returnate 882 de alerte, dintre care 42 referitoare la persoane care erau date în urmărire, 71 la persoane dispărute, 122 la persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 109 referitoare la obiecte căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au fost prezenți pe principalele artere de drum pentru prevenirea accidentelor și au reținut 733 de permise de conducere, dintre care 50 pentru consum de alcool și 6 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise. Totodată, au retras 391 certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 898 de posibile infracțiuni, iar echipajele de ordine publică au prins în flagrant 204 autori de infracțiuni, care au săvârșit 206 fapte penale.

Citeste și:  De astăzi a început înscrierea celor mici la toate creșele din municipiu, inclusiv la cea din Coresi

Tot în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 113 persoane și au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional.

În îndeplinirea misiunilor ce le revin, polițiștii și jandarmii au constatat 11.241 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 4,5 milioane de lei.

Pompierii au efectuat 217 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 38 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 770 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.185.001 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.273 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 123 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor acestora, au fost salvate 9 persoane.

Citeste și:  Proiecte legislative aflate în atenția guvernului săptămâna aceasta

La rândul lor, polițiștii au salvat o persoană cu intenții suicidale.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 23 misiuni aero-medicale, fiind salvate 21 persoane.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.464 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 158.112 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 165 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29,5 %.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.