Multiculturalismul, motivul pentru care vicepreședintele Parlamentului maghiar a ales să viziteze Brașovul

Primarul Allen Coliban s-a întâlnit astăzi cu vicepreședintele Parlamentului maghiar, dr. Koloman Brenner, în cadrul vizitei pe care oficialul o efectuează în România.

Discuțiile au fost axate pe provocările cu care se confruntă comunitățile din toatele statele europene în perioada dificilă provocată de pandemia de coronavirus, și de aici importanța întăririi relațiilor de colaborare cu partenerii internaționali, atât la nivel local și regional, cât și la nivelul statelor. Un alt aspect este reprezentat de valorile multiculturale promovate de Brașov, aspect apreciat de oaspete, care consideră orașul nostru un exemplu de cooperare și reprezentare a tuturor locuitorilor săi, pornind de la ideea că bunăstarea comunităților locale reprezintă fundamentul statelor puternice.

„A fost o vizită în care domnul vicepreședinte al Parlamentului maghiar a venit în România pentru a discuta despre multiculturalism și despre calea europeană comună, dar o vizită în care am discutat și despre aspecte mai concrete, care țin de pandemia de Covid, țin de turism și de oferta brașoveană, dar totodată și de lucrurile de care Brașovul are nevoie pentru a se dezvolta. Am vorbit despre mediul economic, despre adaptarea sa la noul context, despre provocările pe care atât statul român, cât și cel maghiar le au în această zonă și despre felul în care am putea să facem schimb de bune practici în aceste subiecte. Cred că este foarte important să reafirmăm diversitatea multiculturală a Brașovului. Cu fiecare ocazie de acest gen să fim mai conștienți că acesta este lucrul care reprezintă o valoare pentru Brașov. În momentul în care vom ști că suntem un oraș unic și foarte dezvoltat din acest punct de vedere – avem licee în trei limbi, avem lăcașuri de cult pentru toate etniile reprezentate în Brașov – vom fi probabil mult mai mândri și ne vom folosi de asta ca de un element identitar. Iar toate aceste contacte diplomatice, precum cel de astăzi, deschid noi perspective. De schimburi culturale, de schimburi sportive, inclusiv de schimburi economice“, a declarat primarul Allen Coliban.

„M-am bucurat foarte mult că aici, la Brașov, în Kronstadt, am putut să port discuții cu un primar cu viziuni politice atât de asemănătoare, care, la fel ca mine, crede în acea cale europeană importantă pentru multiculturalitatea prezentă în mod tradiţional în acest oraş. În calitate de vicepreședinte al Parlamentului maghiar, este în sarcina mea să vizitez zone în care există comunități maghiare mai mari. Motivul pentru care am ales Brașovul ca țel al vizitei mele este faptul că aici se află și o comunitate germană reprezentativă (pe lângă cea maghiară, n.n.), eu fiind și președinte al comunității germane din Ungaria. Sunt în acord cu primarul dumneavoastră că toate popoarele din Europa Centrală și de Est ar trebui să se cunoască mai bine și doar atunci vom atinge un nivel de bunăstare și libertate în cadrul Uniunii Europene, pe de o parte prin păstrarea tradițiilor comunităților noastre locale, și pe de altă parte având răspunsuri pentru provocările secolului XXI în Uniunea Europeană“, a declarat dr. Koloman Brenner. Koloman Brenner este doctor în lingvistică, profesor universitar și politician maghiar, de origine germană, fiind totodată și liderul minorității germane din Ungaria.   Din anul 2020 ocupă funcția de Vicepreședinte al Parlamentului Maghiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.