Municipalitatea închiriază 26 de spații comerciale în Piața Astra din Brașov

După ce, într-o primă etapă, Serviciul Public Administrare Piețe a închiriat 10 spații comerciale din Piața Astra, în a doua etapă serviciul de specialitate a scos la licitație publică alte 26 de spații comerciale.

În aceste spații, agenții economici pot comercializa produse agricole, alimentare, agroalimentare și conexe. Toate spațiile beneficiază de utilități și tâmplărie de tip termopan. Magazinele sunt deschise conform programului de funcționare a pieței.

Prețul de pornire al licitației este de 15 euro/mp/lună pentru spațiile mici și de 12 euro/mp/lună pentru cele cu suprafețe de câțiva zeci de metri.

Majoritatea spațiilor scoase la licitația de la începutul lunii martie au suprafața între 9 și 12 metri, dar există și trei spații comerciale cu suprafețe cuprinse între 60 și 72 de m.p.

Citeste și:  De azi-noapte s-a schimbat ora în România

Criteriile de atribuire a contractelor de închiriere, conform caietului de sarcini, sunt:

a) cel mai mare nivel al chiriei – 40%;

b) capacitatea economico-financiară a ofertanților – 40%, din care 35 de procente pentru media anuală a cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani, iar pentru numărul de angajați și contracte de muncă active în ultima lună premergătoare anunțului procedurii de licitație publică se acordă 5 procente;

c) protecția mediului înconjurător, privind obligația de colectare selectivă a deșeurilor, reprezintă 5% din punctaj;

d) condiții specifice impuse de natura bunului închiriat – 15%, din care experiența în structuri similare de activitate, se acordă 10%, iar deținerea de capacități de producție proprie înseamnă alte 5 procente.

Citeste și:  7 persoane, între care și polițiști, reținute în dosarul de corupție de la Serviciul Permise Brașov

Licitațiile vor avea loc la sediul Serviciului Public de Administrare Piețe, în datele de 3 și 6 martie, iar cei interesați pot depune ofertele până în data de 27 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.