Municipalitatea vrea să cumpere clădirea în care funcționează Grădinița nr. 13 și terenul aferent

Pentru ca preșcolarii de la Grădinița nr. 13, de pe strada Agrișelor nr. 10, să își poată desfășura activitatea în condiții optime, municipalitatea intenționează să achiziționeze clădirea în care funcționează grădinița și terenul aferent acestei clădiri, în suprafață de 659 m.p.. Propunerea va fi înaintată de executiv Consiliului Local la prima ședință din această lună.

În paralel, Primăria încearcă să stabilească cu reprezentantul celor doi proprietari prețul acestei achiziții, având în vedere că există două evaluări independente, comandate de primărie și de proprietari, iar prețul solicitat de proprietari este mult mai mare decât cel din evaluări.

Deși persoana care îi reprezintă pe cei doi proprietari a fost invitată astăzi la primărie pentru a discuta asupra prețului, aceasta a refuzat să dea curs invitației, în condițiile în care municipalitatea este pregătită să accepte prețul rezultat din cele două evaluări și are fondurile necesare prevăzute în buget.

Citeste și:  Anunț decizie emitere AIM Ferma 2 suine, Crizbav, DORIPESCO PROD SRL

Conform evaluării realizate de proprietari, valoarea totală a imobilului (valoarea de piață recomandată) este de 564.000 de euro, fără TVA, din care valoarea construcției este de 402.545 de euro, iar valoarea terenului este de 161.455 euro. Totodată, reprezentantul proprietarilor a comunicat primăriei că de la momentul la care a transmis prima ofertă de vânzare valoarea proprietăților similare a crescut cu 3,7%, ceea ce înseamnă că valoarea întregii proprietăți, construcție și teren, actualizată, este de 584.120 de euro, la care se adaugă TVA.

Valoarea rezultată în urma expertizei realizate la comanda primăriei este de 554.000 de euro, fără TVA, pentru ambele imobile, cu precizarea că evaluatorul independent a stabilit și un preț maxim la care pot fi achiziționate clădirea și terenul.

Citeste și:  RATBV modifică de la 1 februarie 2023, orarul liniei de Transport Elevi care deservește zona Stupini. Toate plecările din stații vor fi devansate cu cinci minute

La următoarea ședință de Consiliul Local, executivul va solicita acordul pentru achiziția clădirii și terenului, în limitele maxime stabilite de evaluator.

Contractul de vânzare-cumpărare se va încheia după ce proprietarul clădirii va finaliza procedurile de intabulare, având în vedere faptul că, la acest moment, construcția nu este intabulată.

Vă reamintim că Grădinița nr. 13 funcționează într-un clădire proprietate privată, pe care municipalitatea a închiriat-o, în anul 2021, pentru o perioadă de 10 ani, după ce în anul 2020 instanța de judecată a obligat administrația publică locală să restituie în natură acest imobil.

În ceea ce privește terenul, acesta este tot proprietate privată, titular fiind o altă persoană decât cea care deține clădirea. Deoarece proprietarul terenului a încercat să îngrădească accesul copiilor spre grădiniță, primăria a obținut, în instanță, o hotărâre executorie prin care îl obligă pe proprietar să permită accesul, până la soluționarea litigiului care are ca obiect constituirea dreptului de servitute de trecere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.