Municipiul Brașov se alătură, și în acest an, celor peste 7.000 de orașe din întreaga lume care vor participa la Earth Hour

Municipiul Brașov se alătură, și în acest an, celor peste 7.000 de orașe din întreaga lume care vor participa la Earth Hour – cel mai mare eveniment internațional care atrage atenția asupra schimbărilor climatice, prin stingerea luminilor timp de o oră. Ora Pământului ne reamintește responsabilitatea față de planetă. Brașovul marchează de 13 ani acest moment!

Primarul Allen Coliban a luat decizia ca în acest an iluminatul public să fie oprit în tot centrul istoric al orașului (vechea cetate). Sâmbătă, 27.03.2021, în intervalul orar 20.30 – 21.30, iluminatul public va fi oprit cel puțin pe următoarele străzi: Mureșenilor, G. Barițiu, șirul Ludwig van Beethoven, Aleea Tiberiu Brediceanu, Prundului, Ghe. Baiulescu, Castelului, Peneș Curcanul, Cerbului, G. Coșbuc, Sforii, Poarta Șchei, Paul Richter, Hans Benkner, Stephan Ludwig Roth, Grigoraș Dinicu, Apollonia Hirscher, Alecu Russo, Johann Gott, Diaconu Coresi, Nicolae Bălcescu, Michael Weiss, Politehnicii, Postăvarului, Republicii, Mihail Sadoveanu, Sf. Ioan. De asemenea, luminile vor fi stinse în Piața Sfatului, în Curtea Bisericii Negre, în Piața Enescu și în piațeta de pe str. Sf. Ioan.

Citeste și:  Distrigaz Sud Rețele a investit 530 milioane de lei în anul 2023

Pentru a sublinia și mai mult modul în care comportamentul fiecăruia dintre noi influențează viitorul planetei, în ultimele 15 minute ale Orei Pământului, literele de pe Tâmpa, iluminate în verde, se vor aprinde și vor pulsa asemenea bătăilor inimii.

,,Îi invit pe toți brașovenii să se alăture evenimentului Ora Pământului și să stingă luminile în casele lor timp de o oră, într-un gest simbolic prin care arătăm că ne preocupă protecția mediului înconjurător și a planetei pe care trăim. Cu această ocazie îi invit și să participe la evenimentele online pe care le organizează ong-urile de profil. Cred că prin astfel de acțiuni de conștientizare vom reuși să creștem masa critică a cetățenilor dispuși să își ia un angajament față de problemele de mediu” a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului.

În România, evenimentul Earth Hour este organizat de WWF (World Wide Fund for Nature), care l-a inițiat și sprijinit încă din 2007.

Earth Hour – 2021

Sâmbătă, 27 martie, la ora locală 20:30, Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie, va reuni încă o dată oamenii din întreaga lume care-și vor arăta angajamentul față de planetă.

Citeste și:  Praf saharian în Brașov! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat roșiatic

După un an în care nevoia de natură a fost resimțită mai mult ca niciodată, Earth Hour 2021 aduce împreună oamenii pentru a proteja natura sălbatică, dar și natura din viața noastră de zi cu zi. Astfel, pe lângă gestul simbol de a stinge lumina timp de o oră, de la 20:30 la 21:30, pe 27 martie, WWF România invită iubitorii de natură la o serie de workshopuri gratuite, online.

Pe 25 martie, Mia de la „Schimb de plante“ va oferi iubitorilor de plante sfaturi pentru a îngriji natura din grădini și ghivece. Ziua de 26 martie este dedicată eticii slow-food și gusturilor locale – Daniela Graura, consultant în gastronomie, membru fondator al Fundației Comunitare Țara Făgărașului, va oferi sfaturi despre hrana sănătoasă, preparată prețuind resursele locale. Sâmbăta este dedicată rezilienței celor care lupta pentru natură. Ca să putem avea grijă de natură, trebuie să avem grijă de noi, așa că, înainte de Ora Pământului, va fi o oră de Yin &Yang Yoga cu „Suntuncopac“– Andreea Ioniță, Instructor Yoga atestat de către Yoga Alliance.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: 55% dintre români vor călători mai mult în țările Schengen

Workshopurile online durează câte o oră fiecare și sunt gratuite, în urma înscrierii prin formularul de pe ora-pamantului.ro.

În plus, oamenii își pot adăuga vocea pe platforma „Vocea ta, pentru Planetă“, pentru a solicita liderilor mondiali un acord prin care protejează și refac natura până în 2030, prin protejarea a cel puțin 30 % din spațiile naturale și gestionarea durabilă a celorlalte, limitând în același timp încălzirea globală la 1,5 °C. Vocea noastră pentru planetă va fi auzită înainte de evenimentele-cheie în care liderii mondiali vor lua decizii critice cu privire la natură, schimbări climatice și dezvoltare, care vor stabili cursul viitorului nostru.

În România, Earth Hour se sărbătorește din anul 2009. La prima ediție Earth Hour au participat 9 orașe, printre care și Brașovul. Ulterior, tot mai multe orașe s-au adăugat acestei inițiative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.