Muzeul Luvru a postat toată colecția de artă, gratuit, online! 482.000 de lucrări, printre care Michelangelo, Picasso, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Van Dyck, Caravaggio și Titian

În lipsa vizitatorilor, Muzeul Luvru se reorientează în mediul digital. A creat o platformă care reunește pentru prima dată toate operele de artă ale muzeului: collections.louvre.fr. Toate cele 482.000 de lucrări de artă sunt disponibile gratuit.

Baza de date a Muzeului Luvru a fost concepută atât pentru cercetători cât și pentru iubitorii de artă curioși. Include lucrări din Luvru, din Muzeul Național Eugène-Delacroix, sculpturi din grădinile Tuileries și Carrousel și din „MNR” (Musées Nationaux Récupération), recuperate după cel de-al doilea război mondial și incredințate Luvrului până când pot fi returnate proprietarilor lor legitimi. 

Site-ul oferă mai multe modalități de a vizita colecțiile, prin căutări simple sau avansate, prin intrări după departamentul curatorial și albume tematice. O hartă interactivă le permite vizitatorilor să exploreze muzeul și operele de artă în funcție de sala în care sunt expuse. Platforma va fi actualizată în mod regulat de experții instituției franceze. 

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

Printre lucrarile de pe collections.louvre.fr se regăsesc numeroase opere de artă care nu sunt expuse în muzeu, dar se află în noul centru de stocare al galeriilor.

Sursa, urban.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.