Muzică corală din Ucraina, mâine, într-un concert la Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel din Brașov

Sâmbătă, 4 februarie 2023 ora 19.30, la Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel din str. Mureșenilor 19 Brașov va avea loc concertul caritabil “Da Pacem Domine” cu tema muzica corală din Ucraina.

Scopul acestui concert este de a aduce în atenția publică cultura unei țări vecine, care se află în cea mai dificilă și dramatică situație din istoria recentă.

Confruntate cu un război nedorit, multe familii din Ucraina au ales să se refugieze în țări mai sigure – dar în adâncul inimilor sunt și rămân traumele, temerile și un puternic dor de casă.

Pentru diaspora ucraineană din Brașov, acest concert este o reîntâlnire muzicală cu patria lor – iar pentru brașoveni poate fi descoperirea unei culturi despre care nu știau prea multe. Concertul, o coproducție a Corului Bach al Bisericii Negre și a Ansamblului vocal Korinnya, format din membri ai Operei din Odesa, aduce la Brașov lucrări mai puțin cunoscute ale repertoriului coral ucrainean. Veți putea audia creații ale unor compozitori precum Berezovsky, Leontovich, Bortnjansky, Diletsky, Verbitsky, Stetsenko, Shuk și alții. La orgă: Ursula Philippi, dirijor: Steffen Schlandt. Un videograf din Odesa va proiecta imagini din Ucraina.
Concertul caritabil are ca scop strângerea de fonduri pentru ucrainienii aflați în centrul de primire CATTIA.

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

Bilete la magazinul Inspiratio din Curtea Bisericii Negre și online aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.