Natură, aventură și distracție pentru toată familia, pe 7 septembrie, la Brașov

Propark – Fundația pentru Arii Protejate organizează în data de 7 septembrie 2024, în interiorul municipiului Brașov, cea de-a III-a ediție a competiției de aventură care promovează ariile protejate din județul Brașov – Propark Adventure Race Family&Friends.

În acest an revine în peisajul brașovean o nouă ediție captivantă, dedicată familiilor și prietenilor dornici de aventură și explorare a naturii, desfășurată în ariile protejate din Brașov. Sunt 30 de echipe înscrise și validate, înscrierea fiind gratuită și în acest an.

Evenimentul își propune să îmbine explorarea naturii cu jocul, educația și distracția, încurajând spiritul de echipă și conectarea cu mediul natural dar și cu oamenii din comunitatea brașoveană.

Competiția este accesibilă publicului larg, fiecare echipă fiind condusă de un căpitan. Anul acesta căpitan a fost numit unul dintre copiii fiecărei echipe. Acesta va fi și portavocea grupului, asumându-și responsabilități în probele speciale și punctele de control. Traseul și probele vor include abilități de orientare în natură, teste de cunoștințe despre natură și comunitate și activități interactive, ce vor ajuta participanții să descopere valori naturale și culturale din județul Brașov.

Toate informațiile despre concurs, regulament, înscrieri sunt prezentate pe pagina web a competiției propark-adventure.ro/family-and-friends și pe pagina de Facebook. De asemenea, aici puteți vedea cum a fost la ediția a II-a, din 2023.

Citeste și:  Ecoul Pietrei Craiului 2024: Locurile în concurs s-au ocupat rapid, iar înscrierile s-au închis înainte de termen!

Ce este nou în 2024

☞ Atât traseul cât și activitățile din probele speciale sunt unice, noi și special concepute pentru a putea fi parcurse de concurenți, de la mic la mare.
 
☞ Căpitanul fiecărei echipe a fost numit unul dintre copiii fiecărei echipe. El va fi și portavocea și va comunica acelor coordonatori din punctele de control, răspunsurile echipei. Firește, munca se face în echipă și toți membrii trebuie să participe.
 
☞ Traseu de geocaching – descoperă comorile naturii. Anul acesta a fost pregătit un traseu deosebit în care concurenții au oportunitatea să exploreze ariile protejate din județul Brașov, să descopere indiciile ascunse și să câștige avantaje în competiție  – și anume: puncte bonus care pot deduce eventualele penalizări din timpul cursei. Traseul este deschis pentru oricine dorește să meargă în această aventură, indiferent dacă participă în competiția din 7 septembrie sau nu. Pe site-ul nostru sunt toate informațiile despre punctele de geocaching.
 
☞ În tabăra de bază – din zona Piața Unirii – Brașov, va fi pregătit, atât pentru susținătorii concurenților, cât și pentru toți cei care vor să exploreze, jocuri cu și despre natură prin cele două corturi educaționale: ESCAPE TENT și Colțul Liliecilor.

Citeste și:  Stagiunea 2024 – 2025 a Operei Brașov se deschide cu două reprezentații ale spectacolului cu opera „Carmen” de G. Bizet, ambele, sold-out

ESCAPE TENT este un joc de echipă de tip ESCAPE prin care participanții trebuie să rezolve o serie de sarcini pentru a putea atinge un obiectiv. În conceptul ”escape room”, obiectivul este de a găsi soluția pentru ieșirea din cameră. În conceptul escape tent obiectivul este de a ieși din cort pentru a găsi elementele naturale cu care se ”salvează planeta”.

Despre ESCAPE TENT: 

  • jocul este recomandat pentru copiii cu vârsta de 9-14 ani, inclusiv părinții lor; 
  • durata unui joc complet: 1 oră; 
  • sarcinile sunt cu tematică bazată pe natură: lanț trofic, dieta animalelor, specii de arbori
  • obiectivul jocului: adunarea semințelor care vor salva planeta
  • obiective de cunoaștere: dieta ursului, specii din parcuri naționale, dieta unor păsări etc.

△ Colțul liliecilor – este creat de partenerii de la Asociația Krontechies prin inițiativa Caravana cu Lilieci. Aici, cei mici și cei mari vor intra în povestea liliecilor descoperind lumea lor fascinantă prin jocuri interactive, sunete, imagini și nu numai. Copiii vor putea crea și orașe prietenoase cu liliecii cu ajutorul unor elemente precum – mușchi, blocuri de lemn, lilieci printați 3D șamd.

Citeste și:  Peste 2.600 de boboci au pășit ieri, pentru prima dată, pe treptele școlilor din Brașov / Structura anului școlar 2024 – 2025 în județul Brașov ...

De ce este organizată această competiție an de an

Prin această competiție, Propark – Fundația pentru arii protejate urmărește să inspire un nou mod de a explora natura, unul care să promoveze conservarea și respectul față de mediu. Aventura din 2024 va aduce în prim-plan locuri și povești mai puțin cunoscute, dar de o importanță majoră pentru biodiversitatea și cultura locală.

De asemenea, pentru specialiștii în arii protejate și pentru administratorii de arii protejate din România, dorim ca acest eveniment să reprezinte un model de bune practici în ariile protejate, model ce poate fi preluat, adaptat și implementat în comunitățile de pe lângă aceste zone.

Aducem această expertiză și experiență dobândită în toți anii de gândit și creat atât competiția pentru familii și copii, cât și fratele mai mare – Propark Adventure Race. Acesta din urmă a ajuns la ediția a IX-a și este o competiție de aventură și anvergură, ce are loc în arii protejate din România, pe un parcurs de 250 de km și 50 ore. Formatul este același: echipe de 4 persoane și probe speciale: despre interpretarea naturii, despre gastronomie, cultură și valori naturale și comunitare, din aria protejată în care se organizează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.