Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier

Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul. Decizia premierului desemnat a venit aseară, în condiţiile în care astăzi ar fi trebuit să aibă loc audierea în Parlament a miniștriilor propuși.

Ciucă spera să cristalizeze o soluţie politică, pentru un guvern minoritar PNL, însa, PSD şi USR au anunţat ieri că nu îl susţin .

Liderul PNL, Florin Cîţu spune că astăzi va avea loc şedinţa a BPN unde se va decide o flexibilizarea a mandatulu, în sensul renunțării la varianta de guvern minoritar și începerea negocierilor cu toate partidele.

”Vom discuta mâine în BPN și cazul celor 14 parlamentari care au decis să iasă din grupul parlamentar. Mă întristează faptul că dintr-o competiție nu au înțeles nimic”, a mai spus președintele PNL. 

Citeste și:  Comisia Europeană a transferat României prima tranşă de banii alocați prin Mecanismul European de Redresare și Reziliență. 1,8 miliarde euro!

Luni s-au împlinit două luni de la declanșarea crizei politice în România, odată cu demiterea ministrului Stelian Ion, urmată de ieșirea USR de la guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.