Noaptea Muzeelor 2023: Turiștii sunt așteptați la Cetatea medievală Feldioara – Marienburg

Cetatea medievală Feldioara – Marienburg este deschisă pentru vizitatori de aproape 5 ani, timp ȋn care şi-a consolidat statutul de „Cetate Vie”, animată de evenimente culturale de calitate pe tot parcursul anului.

Pentru ediţia din anul 2023 a Nopţii Muzeelor, sâmbătă, 13 mai, începând cu ora 18:00, pe lȃngă expoziţiile de istorie, arheologie și etnografie găzduite de cele trei turnuri în cetate vor fi organizate momente artistice susţinute de elevii de la Scoala Populara de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” Brașov, care vor aduce plus de valoare serii și experienţei de vizitare a Cetăţii pe timpul nopţii, prezentȃnd ȋn același timp, oferta de cursuri a instituţiei.

Citeste și:  Jandarmii brașoveni, la datorie

Ȋncepȃnd cu toamna anului 2022, la Feldioara funcţionează o Secţie externă a Școlii Populare, evenimentul contribuind la familiarizarea localnicilor cu această nouă prezenţă.

Ȋn același timp, elevi ai Liceului „Petru Rareș” vor fi prezenţi ȋn cadrul evenimentului drept ghizi voluntari costumaţi ȋn Cavaleri de Marienburg și ȋn costume tradiţionale.

Accesul este liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.