Noua lege a învățământului preuniversitar aduce noi obligații pentru părinți

Noua lege a învățământului preuniversitar, care intră în vigoare la începutul lunii septembrie, aduce noi obligații pentru părinți. Aceștia vor putea lua legătura cu profesorii doar în intervalul orar stabilit prin regulamentul de organizare și funcționare al unității de învățământ. Totodată, la înscrierea copilului la creșă, grădiniță sau școală, directorul respectivei unități de învățământ va semna un contract educațional cu părinții elevului, informează Rador.

Potrivit sursei citate, semnarea unui contract educațional este una din obligațiile pe care părinții o au odată cu înscrierea copilului într-o unitate de învățământ. Contractul prevede drepturile și obligațiile reciproce ale părților, garantând drepturile copiilor. În funcție de specificul fiecărei unități pot fi adăugate și alte clauze, a căror natură nu poate afecta interesul antepreșcolarului, preșcolarului sau al elevului. Părinții au obligația de a înscrie copilul la școală și de a asigura frecventarea cu regularitate și conform programului a cursurilor școlare. De asemenea, elevul trebuie întreținut astfel încât să fie asigurate condițiile necesare finalizării studiilor. O altă obligație este cea de a păstra legătura cu cadrele didactice sau, după caz, cu conducerea unității de învățământ, pentru monitorizarea progresului elevului. Totodată, copilul trebuie sprijinit să se integreze în colectivul școlii, dar să și respecte regulamentul de organizare și funcționare al unității de învățământ în care acesta este înscris. Legea mai prevede că părinții vor putea contacta personalul școlii în intervalul orar stabilit prin regulamentul de organizare și funcționare al unității de învățământ.

Citeste și:  Familia Regală a României, lobby pentru România și Republica Moldova în Spania, care deține președinția Consiliului Uniunii Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.