Noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial. (VEZI calendarul)

Noua structură a anului școlar în curs a fost publicată în Monitorul Oficial. Este vorba despre modificările pentru finalul acestui an, anunțate în ultima săptămână de Sorin Cîmpeanu, Ministerul Educației. Printre cele mai importante modificari este reducerea numărului de săptămâni de cursuri de la 34 la 33 de săptămâni pentru toți elevii și de la 37 la 36 de săptămâni pentru cei din învățământul profesional și tehnic.

Grădinițele pot organiza activități educative în perioada vacanțelor, cu prezență fizică, dar numai cu avizul Direcției de Sănătate Publică.

Totodată, pe durata vacanțelor se pot organiza ore remediale, cu prezența fizică, cu elevii de clasa a VIII-a și pentru elevii de la liceu, în toate localitățile, dar unde gradul de infectare este până în 6/1.000 de locuitori.

Citeste și:  Adaptarea ofertei educaționale și de formare cu cererea de pe piața muncii, facilitată prin platforma ReCONECT

Activitățile din săptămâna „Școala altfel” se poat organiza până pe 2 aprilie, iar în săptămâna respectivă, școlile profesionale ar putea organiza activități de instruire practică.

Sursa foto, Edupedu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.