O biserică din secolul al XIX-lea din Mexic s-a ridicat din apele unui lac, după 40 de ani


O biserică din secolul al XIX-lea din Mexic s-a ridicat din apele unui lac central după ce a fost scufundată timp de decenii, fiind rezultatul unei secete recente care afectează regiunea. Virgen de los Dolores a fost construită în anul 1898.

Biserica Virgen de los Dolores a dispărut în jurul anului 1979 când a fost construit barajul Purisima și a îngropat comunitatea colonială din El Zangarro – Mexic.  Întreaga comunitate a orașului El Zangarro a fost forțată să își abandoneze căminul din cauza inundațiilor, scrie Mexico News Daily.

„Istoria transmisă pe cale orală ne spune că oamenilor din această comunitate le-a fost foarte greu să părăsească locul, nu doar din cauza clădirilor, ci din cauza sentimentului de apartenență la locul respectiv. Câțiva dintre ei au rezistat până în acel moment în care au văzut că apa va acoperi întregul oraș”, a spus Dulce Vazquez, directorul arhivelor municipale locale.

În prezent, întreaga regiune centrală a Mexicului este afectată de secetă, fiind totodată, motivul pentru care biserica în cauză „s-a ridicat” la suprafață.

Sursa foto, nypost.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.