O brașoveancă a câștigat premiul cel mare la Festivalul Național de Muzică „Glasul Valahiei” 2023

În perioada 7-9 aprilie 2023, s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Glasul Valahiei”. Marele Trofeu al competiției muzicale a fost câștigat de brașoveanca Andreea Cristea.

În cadrul competiției care s-a desfășurat la Amfiteatrul ”George Enescu” al Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” din Târgoviște, au participat concurenți din 20 de județe ale țării, însumând peste 300 de momente artistice. Toate au fost notate de jurii de specialitate ale căror președinte a fost celebra soprană, conf. univ. dr. Felicia Filip.

Trofeul festivalului a ajuns, în premieră, la poalele Tâmpei. Brașoveanca Andreea Cristea a fost desemnată marea câștigătoare a Festivalului Național Glasul Valahiei, ediția a III-a, obținând o linie 10 la secțiunea Muzică pop – repertoriu național. Tânăra artistă este elevă la Școala de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Brașov, cât și la Clubul de Arte „Find Music Brașov”.

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

Festivalul Național de Interpretare „Glasul Valahiei” este organizat anual de către Centrul Artist pentru Artă, fondat de artiștii brașoveni Dragoș Popa și Andrei Coman, în parteneriat cu Liceul de Arte din Târgoviște, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Arhiepiscopia Târgoviștei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.