O delegaţie internaţională de la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, în vizită la Consiliul Județean Brașov

O importantă delegaţie internaţională reprezentând Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), a fost primită astăzi, la sediul Consiliului Judeţean Braşov, de preşedintele Adrian-Ioan Veştea.

Delegaţia a fost condusă de deputatul Florin-Alexandru Alexe, preşedintele Delegaţiei Parlamentului României la APF, şi de Jacques Krabal, secretarul general parlamentar al APF, deputat în Adunarea Naţională a Republicii Franceze.

Printre distinşii oaspeţi s-au numărat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu – venit la Braşov în dublă calitate din punct de vedere francofon, de membru al Delegaţiei Parlamentului României la APF, respectiv de preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei, deputata Simona Bucura Oprescu, alături de Nadia El Yousfi şi Francoise Schepmans, deputate în Parlamentul Wallonie Bruxelles, şi de oficiali din cadrul Secretariatului internaţional al Adunării Parlamentare a Francofoniei.

Citeste și:  Brașovul poate să fie primul oraș mare din România care să folosească pe scară largă geotermia

La primirea oficială de la Consiliul Judeţean a participat şi prefectul Cătălin Văsii.

Vizita a prilejuit o importantă ocazie de evidenţiere a valorilor francofone şi de consolidare a Francofoniei în ţara noastră.

Întreaga delegaţie a avut cuvinte de laudă faţă de activitatea noastră, inclusiv în ceea ce priveşte demersurile pe care le facem pentru promovarea valorilor Francofoniei în municipiul şi judeţul Braşov. Le-am vorbit distinşilor parlamentari despre faptul că Braşovul este primul judeţ turistic al României, fiind în ultimii trei ani destinaţia numărul 1, aleasă de turişti în toate anotimpurile. Am trecut în revistă valenţele economice ale Braşovului, prezenţa semnificativă a societăţilor cu capital francez în judeţul Braşov, relaţiile deosebite pe care le-am dezvoltat cu Alianţa Franceză, cu Consulatul Onorific al Franţei la Braşov şi cu Clubul de Afaceri Francofon, dar şi succesul pe care învăţământul profesional dual îl are la Braşov şi Făgăraş, datorită implicării oamenilor de afaceri francezi. Am punctat cea mai importantă investiţie pe care o realizăm – Aeroportul Internaţional Braşov, şi le-am prezentat planurile noastre în ceea ce priveşte organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret în anul 2028”, a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea, la finalul discuţiilor.

Citeste și:  Începe finala Campionatului Național de hochei pe gheață: Corona Brașov luptă pentru tripla istorică!

Oficialii francofoni au fost interesaţi de modul în care administraţia judeţeană colaborează atât cu mediul universitar, cât şi cu Parlamentul României.

Pe parcursul zilei, înalţii oaspeţi au avut ocazia de a cunoaşte dimensiunea francofonă a Braşovului sub aspect economic, universitar şi administrativ, având întâlniri nu doar la Consiliul Judeţean, ci şi la compania Airbus Helicopters şi la Universitatea „Transilvania”.

Adunarea Parlamentară a Francofoniei este Adunarea consultativă a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, for care asigură legătura democratică între guvernele şi popoarele francofone. Ea reuneşte 90 de parlamente naţionale şi regionale, de pe toate continentele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.