O nouă ediție a programului Start-up Nation tot mai aproape de aprobare

Proiectul ordonanței de urgență privind aprobarea și implementarea Programului pentru stimularea întreprinderilor mici și mijlocii „START UP NATION – ROMÂNIA“ ediția 2024 finanțat din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Educație și Ocupare 2021-2027 a fost pus în consultare publică.

În cadrul acestui act se pot regăsi grupurile țintă propuse, condițiile de eligibilitate, bugetul alocat proiectului și defalcarea acestuia, precum și datele principale ale mecanismului de punere în aplicare.

Mai mult, ediția din acest an a Start-Up Nation vine cu o serie de noutăți. Astfel cursurile de pregătire antreprenorială ar putea să devină condiție de eligibilitate și vor fi desfășurate ca modul în cadrul schemei, iar valoarea alocației financiare nerambursabile ar putea ajunge la 250.000 lei/IMM, acoperind cel mult 90% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce urmează a fi depuse, cu obligația creării a minimum două locuri de muncă.

Citeste și:  Patriarhul Daniel, în noaptea de Paști: Trei mari adevăruri despre Învierea Domnului

Start-up Nation este compus din două componente: Pilonul I – Activarea potențialului antreprenorial al tinerilor, care are ca grup țintă tineri cu vârsta sub 30 de ani și Pilonul II – Sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul persoanelor din grupul țintă, respectiv  tineri cu vârsta de peste 30 de ani, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane inactive, persoane din grupurile dezavantajate pe piața muncii.

Bugetul programului, asigurat din fonduri externe nerambursabile aferente Programului Educație și Ocupare 2021 – 2027,  este de 446.185.295,00 euro, din care :

– Pilonul I are un buget alocat de de 295.750.000,00 euro, cu următoarea distribuție:

  1. a) pentru regiunile mai puțin dezvoltate – 266.000.000,00 euro;
  2. b) pentru regiunea mai dezvoltată – 29.750.000,00 euro.
Citeste și:  Alertă în România: „Pastila Portocalie” - Un nou drog cu efecte devastatoare Își face apariția pe piața neagră"

– Pilonul II beneficiază de 150.435.295,00 euro și este alocat exclusiv regiunilor mai puțin dezvoltate.

Proiectul de ordonanță poate fi consultat AICI – https://shorturl.at/qrP18, iar persoanele interesate pot transmite propuneri de  modificare sau observații prin Formularul pentru colectarea de propuneri , opinii, recomandări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.