O nouă etapă de dezinsecție, combatere a căpușelor și tratamente fitosanitare pe domeniul public, în Brașov

De luni, 4 septembrie începe o nouă etapă de dezinsecție, larvicidare; combatere căpușe și tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, plantații de trandafiri și buxus în Municipiul Brașov, cea de a cincea din acest an. Procesul se desfășoară timp de două săptămâni, în intervalele orare  21:00-04:00 și 05:00-11:00.

Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni și animale și sunt biodegradabile în mediul exterior.

„Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici, să își ia toate măsurile pentru a nu intra în raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat. De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal să țină ferestrele închise în perioada 01-15.09.2023, în intervalele orare menționate”, transmit reprezentanții Primăriei Brașov.

Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție și tratamente fitosanitare să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

În paralel, continuă activitatea de deratizare pe domeniul public și privat al Municipiului Brașov, etapa a doua din acest an.

Tot în această perioadă se realizează și acțiunea de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în incinta unităților de învățământ și a instituțiilor publice din municipiu.

„Rugăm cetățenii, în mod special copiii, bătrânii și deținătorii de animale de companie, să ia toate măsurile pentru a nu intra în contact direct cu momeala raticidă. Antidotul recomandat de producător în cazul ingerării accidentale este vitamina K. NU se va induce stare de vomă și se va contacta de îndată medicul.

De asemenea, rugăm cetățenii să evite atingerea stațiilor de intoxicare sau a produselor raticide, iar în situația în care vor semnala acțiuni de vandalism, distrugere și/sau sustragere a stațiilor de intoxicare amplasate pe domeniul public și privat al municipiului, să anunțe poliția locală, la nr. de tel: 0268/954″, mai spun autoritățile locale.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.