O nouă sesiune de pregătire pentru salvatorii din mediul subteran și speologic din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov

Ieri, în zona Pietrele lui Solomon din Brașov, salvatorii din mediul subteran și speologic din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov au desfășurat o nouă sesiune de pregătire. Aceștia au pus accentul pe Tehnica Speologiei Alpine, cunoașterea ei fiind absolut necesară pentru parcurgerea cavităţilor verticale. TSA reprezintă totalitatea cunoştinţelor tehnice utilizate în speologie pentru parcurgerea în condiţii de siguranţă diferite obstacole naturale întâlnite în peşteri cum ar fi puţurile, săritorile, cascadele etc.

Utilizând echipament specific activității de salvare din mediul subteran și speologic, salvatorii au simulat diferite scenarii de salvare, îmbunătățindu-și astfel abilitățile de coordonare și reacție rapidă în situații de urgență. Activitățile de pregătire subliniază angajamentul SPJ Salvamont – Salvaspeo Brașov pentru siguranța în explorările speologice, consolidând astfel capacitatea de intervenție a echipei Salvaspeo Brașov.

Citeste și:  Emoție și multă bucurie pentru absolvenții Academiei Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.