O persoană a fost reținută pentru mită oferită polițiștilor brașoveni!

Flagrant al poliţiştilor anticorupţie pentru dare de mită, după denunţurile formulate la D.G.A. de către agenţi de poliţie

În noaptea de 7 spre 8 decembrie a.c., poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov au fost sesizaţi de către agenţi de poliţie ai Secţiei de Poliţie Rurală Hoghiz din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, despre faptul că, ruda unei persoane ce anterior fusese depistată în trafic conducând un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, a oferit suma de 1.000 de lei, în schimbul neluării măsurilor legale (întocmirea unui dosar penal).

Ofiţerii de poliţie judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Braşov, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au realizat prinderea în flagrant a persoanei care a oferit agentului de poliţie suma de 1.000 de lei.

La data de 21 decembrie 2020, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a încheiat cu respectiva persoană un acord de recunoaştere a vinovăţiei, în sarcina inculpatului fiind aplicată o pedeapsă cu închisoarea de 1 an şi 8 luni cu suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

De asemenea, în noaptea de 25 spre 26 decembrie a.c. poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov au fost sesizaţi de agenţi de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Hoghiz cu privire la faptul că o persoană, ce anterior a fost depistată în trafic conducând un autoturism, fără a deţine permis de conducere, a oferit agenţilor constatatori suma de 1.000 de lei, în schimbul neluării măsurilor legale (întocmirea unui dosar penal).

Ofiţerii de poliţie judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Braşov, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au realizat prinderea în flagrant a conducătorului auto care a oferit lucrătorului de poliţie suma de 1.000 de lei.

La data de 26 decembrie 2020, conducătorul auto a fost reţinut sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere, iar la data de 27 decembrie 2020, Tribunalul Braşov a dispus arestarea acestuia, pe o durată de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.