O secție de infecțioase va fi construită la Spitalul de Copii Brașov

Spitalul Clinic de Copii Brașov va fi extins cu un încă un corp de clădire care va fi destinat copiilor cu boli contagioase. Se urmărește de asemenea, ca noua unitatea medicală să poată corespunde cerințelor legate de respectarea regulilor de distanțare și protecție în funcție de standardele anti-COVID. 

Conform prevederilor Ordinului nr. 914/2006, în fiecare secție de spitalizare trebuie să existe o subzonă septică în care la nevoie să se realizeze izolarea și cohortarea pacienților contagioși și dependenți de echipamentele secției sau imunodeficienți, cu respectarea precauțiilor de izolare. Realizarea unei clădiri exterioare destinate tratării copiilor cu boli infecțioase este însă o măsură de protecție a pacienților internați în spital, întrucât în prezent nu se poate organiza o structură cu circuite separate în clădirea actuală. Simpla plasare a pacientului într-o rezervă cu grup sanitar propriu nu mai este o acțiune eficientă și suficientă pentru a reduce riscul de transmitere a infecțiilor și, în consecință, de apariție a infecțiilor asociate asistenței medicale”, a explicat dr. Liviu Muntean, directorul medical al Spitalului Clinic de Copii.

Citeste și:  Praf saharian în Brașov! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat roșiatic

Conform planului, în noua secție vor fi disponibile aproximativ 35 de paturi și nu va fi modificat numărul total de paturi din cadrul spitalului, acestea fiind distribuite de la acele secții în care utilizarea paturilor este scazută.

Pentru realizarea acestei construcţii, până în prezent a fost eliberat certificatul de urbanism, fiind efectuate în continuare demersuri pentru obţinerea celorlalte autorizaţii şi avize. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.