Oamenii cu drag de natură sunt invitați la „Făgăraș Fest” între 26 și 28 iulie 2024. Intrarea la festival este liberă

Toți oamenii cu drag de natură sunt invitați la Făgăraș Fest între 26 și 28 iulie 2024, în Sebeșu de Sus pe Valea Moașei, comuna Racovița din județul Sibiu, un alt loc deosebit la poalele Munților Făgăraș. E al cincilea an în care se vor celebra Munții Făgăraș și comunitățile locale din vecinătate.

„Făgăraș Fest revine la fel de intens, frumos și cu muzică bună, la poalele muntelui și în liniștea văii. Anul acesta n-avem nicio șansă să stăm țepeni. Munții Făgăraș o să vibreze pe ritmuri care ne plac. Vin să ne cânte: Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, DJ Sets cu Dan Amariei, iar restul line-up-ului este în definitivare. Intrarea la festival este liberă”, transmit organizatorii.

Citeste și:  Guvernul aprobă construirea unui patinoar la Sfântu Gheorghe și a două stadioane în Constanța și Pitești

A cincea ediție Făgăraș Fest este și despre oamenii care iau din spiritul festivalului și dau înapoi prin gânduri și fapte frumoase, ajutându-l să crească. Prezența oamenilor la acest festival este o contribuție la bunăstarea localnicilor și la protejarea naturii, mai inițiatorii proiectului.

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞𝐢 𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐯𝐚 𝐜𝐮𝐩𝐫𝐢𝐧𝐝𝐞:
▪️ tururi ghidate despre natura locului: pe urmele animalelor din Munții Făgăraș, tur botanic, tur de observare păsări, tur despre lilieci
▪️ tur ghidat prin cultura, istoria și identitatea satului Sebeșu de Sus
▪️ proiecție de film în aer liber
▪️ Carpathia Talks: discuții despre natură cu specialiștii Fundației Conservation Carpathia
▪️ târg de produse locale și meșteșuguri din vecinătatea Munților Făgăraș
▪️ activități pentru copii și familie

Citeste și:  Doar 22% dintre copiii romi urmează studii liceale, comparativ cu populația majoritară unde ponderea urcă la 80%

𝐅𝐚̆𝐠𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦ 𝐅𝐞𝐬𝐭 – 𝐨 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞
Făgăraș Fest este singurul festival intinerant al Munților Făgăraș, care în fiecare an își propune să evidențieze valorile naturale și culturale ale unei alte comunități din jurul Munților Făgăraș. Festivalul a fost lansat în 2019 în partea de Sud a Munților Făgăraș și s-a desfășurat la Lerești, Nucșoara, pe Valea Avrigului și Porumbacul de Sus.

Festivalul este o contribuție la bunăstarea localnicilor și la protejarea naturii, iar prezența publicului în cadrul acestuia vine să susțină acest lucru. Petrecerea timpului și vacanțelor în zona Munților Făgăraș reprezintă mici „investiții” în economia locală, ce vor începe să funcționeze și vor duce la dezvoltarea ecoturismului.

Citeste și:  Conferința „Holocaustul din Transilvania de Nord – 80 de ani de la ghetoizarea și deportarea evreilor” la ICR Tel Aviv

Mai multe detalii despre festival puteți găsi pe pagina oficială de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.