Omul care ar putea ajuta Horeca

Omul care se ocupă acum de granturile IMM.

Pentru gestionarea granturilor IMM de redresare din criza COVID-19 și a altor ajutoare de stat destinate firmelor mici și mijlocii a fost desemnat oficial Paul Ene, numit recent în funcția de secretar de stat în Ministerul Economiei.

„Paul Ene este secretarul de stat care se va ocupa de scheme de ajutor de stat, turism și promovarea economiei. Paul a muncit la deblocarea măsurilor de ajutorare a firmelor din cauza crizei CoVid și la repararea schemei pentru Horeca. Chiar azi am fost împreună la STS pentru a discuta despre platforma prin care vor fi solicitate despăgubirile” – a anunțat, marți, pe Facebook, ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

„Este un profesionist din mediul privat. Are o experiență de peste 10 ani în domeniul IT și în management de proiecte” – l-a prezentat ministrul Năsui pe Ene.

Înaintea lui Ene, secretarul de stat care s-a ocupat de coordonarea granturilor IMM era Liviu Rogojinaru, fost secretar general al Consiliului Național al IMM-urilor, dar acesta a plecat din minister după demisia guvernului Orban (PNL) și instalarea guvernului Cîțu (PNL-USR-PLUS-UDMR).

Conform lui Năsui, atribuțiile lui Paul Ene cuprind:

  • Instrumentele financiare pentru susținerea mediului privat prin fonduri europene.
  • Susținerea turismului „prin împuternicirea mediului privat și local, adică a antreprenorilor care își riscă propriul capital în investiții și a oamenilor cei mai interesați ca această promovare să aibă loc”.
  • „Reformarea modului în care se face promovarea economiei în general”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.