Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

Ministrul Digitalizării a declarat că platforma TikTok nu ar trebui închisă în România, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate pentru mesajele transmise. De asemenea, a subliniat necesitatea unei atenții sporite în perioada alegerilor, informează Televiziunea Română.

Potrivit sursei citate, mai mulți parlamentari din coaliţia de la guvernare au discutat, zilele trecute, despre reglementarea cât mai rapidă a platformei TikTok, întrucât a devenit o bază de mesaje extremiste, tot mai populară printre tineri.

„Haideți să nu trecem într-o extremă, cea de a închide o anumită platformă. Trebuie să avem niște reguli clare pentru toate platformele, trebuie să avem niște reguli clare pentru conținutul care apare pe platforme, indiferent de partidul sau de liderul politic care promovează un astfel de conținut și noi vorbim acum despre conținut în sine, nu despre cine promovează acel conținut”, a declarat Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, citat de TVR.

Citeste și:  Un nou record în ceea ce privește temperatura la nivel global a fost stabilit pentru a 10-a lună consecutiv în martie.

Opinia ministrului Digitalizării este echilibrată și ia în considerare atât libertatea de exprimare, cât și necesitatea de a proteja utilizatorii. Implementarea unor filtre de securitate mai stricte și o monitorizare sporită în perioada alegerilor ar putea ajuta la menținerea platformei TikTok un spațiu sigur și util pentru utilizatorii români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.