Opt intervenții pe pârtiile din Poiana Brașov pentru salvamontiști

Responsabilitatea pe partie, precum si respectarea unor reguli simple, pot face dintr-o zi de schi, una reusita.

Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat, vineri, sa intervina in 8 cazuri de persoane care s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna pe partiile din Poiana Brasov si Masivul Postavaru.

Dupa ce li s-a acordat primul ajutor, acestea au fost coborate in siguranta la baza muntelui. Pentru 2 dintre persoane a fost nevoie si de interventia echipajelor SMURD venite in sprijin, care le-au transportat catre unitatile spitalicesti, pentru investigatii suplimentare.

Schiati intotdeauna cu o viteza in care sa fiti in permanenta in control, indiferent de manevrele celor dinaintea voastra. Adaptati viteza in functie de traficul de pe partie, conditiile meteo, starea zapezii si a partiei si nu in ultimul rand, nivelului vostru de pregatire, atat tehnica, cat si fizica.

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 198 cazuri, implicand 202 persoane care s-au accidentat, ratacit sau care au trebuit sa fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.