Ora de iarnă 2021, tot mai aproape!

Au avut loc schimbări importante în ceea ce privește trecerea la ora de iarnă de anul acesta, care va avea loc la sfârșitul lunii octombrie. Față de anul trecut, când trecerea a avut loc în ziua de 24 spre 25 octombrie, în 2021 trecerea la ora de iarnă se face în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2021. Este tot mai întuneric zilele aceastea și nu numai din cauza vremii, ci și pentru căm trecut deja de echinocțiul de toamnă, iar durata de lumină a unei zile se micșorează tot mai mult.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, între 30 și 31 octombrie, românii își vor seta ceasurile cu o oră înapoi. Mai exact, ora 04:00 va deveni ora 03:00, ceea ce va însemna că ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore, în loc de 24, fiind cea mai lungă zi din an.

Citeste și:  Klaus Iohannis, mesaj de Paște: "Vă urez să primiţi în suflet Lumina Învierii şi bucuria deplină"

Este demonstrat științific de cercetători că trecerea la ora de iarnă ne schimbă rutina și ne poate afecta organismul. 2021 ar ar putea fi, teoretic, ultimul în care țările din Europa trec la ora de iarna. Oficialii Comisiei Europene (CE) au decis ca fiecare țară din UE să renunţe, doar dacă dorește, la schimbarea orei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.