ORA de VARĂ 2021, revine! Când se dă ceasul înainte cu o oră

Ora de vară 2021, când ceasurile se vor da cu o oră înainte, va fi în noaptea de 27 spre 28 martie. Așadar, la finalul lunii, ora 03:00 va deveni ora 04:00, ceea ce înseamnă că dormim mai puțin cu o oră.

Nu este exclus ca anul acesta să fie ultimul când se mai schimbă ora în România, având în vedere decizia adoptată în urmă cu doi ani de către Parlamentul European. Eurodeputații au votat în anul 2019, renunțarea la schimbarea orei de două ori pe an, începând din 2021. Fiecare stat ar trebui să decidă dacă rămâne pe ora de vară sau pe cea de iarnă.

Citeste și:  MEAT a dat startul înscrierilor la Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii – HORECA, organizat la Constanța

Pentru țara noastră, momentan, situația este incertă. Conform unor declarații din partea europarlamentarului Tudor Ciuhodaru, România nu ar fi informat Uniunea Europeană cu privier la acest aspect.

Statele care vor să rămână pe ora de vară schimbă ultima dată ora acum, în ultima duminică din martie, iar cei care vor să rămână pe ora de iarnă vor schimba ultima dată în octombrie. Așa ar trebui să procedeze și România, iar țara noastră trebuia să anunțe Uniunea Europeană până în aprilie 2020. Toate statele membre trebuiau să anunțe. Există niște măsuri care trebuie armonizate la nivel european, inclusiv ceea ce înseamnă transport transfrontalier, program avioane, etc.”, a declarat Tudor Ciuhodaru, pentru dcnews.ro.

Citeste și:  Festivalul de Muzică „Brașov Live Fest” revine cu o nouă ediție! Înscrieri deschise până pe 30 aprilie

Statele care se decid să rămână permanent la ora de vară, vor face ultima schimbare acum, în ultima zi din luna martie. Pe de altă parte, țările care vor rămâne la ora standard, cea de iarnă, vor face ultima schimbare în ultimul weekend din octombrie 2021.

În cazul în care vor surveni probleme, Comisia Europeana ar urma să dispună o întârziere de încă un an, așadar decizia ar putea fi luată și în anul 2022.

Sursa foto, jamescampbellinsurance.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.