Orașul Zărnești ar putea avea stații de reîncărcare pentru vehicule electrice

Primăria orașului Zărnești a depus către Administrația Fondului pentru Mediu, cererea de finanțare nerambursabilă pentru obiectivul de investiții “STAȚII DE REÎNCĂRCARE VEHICULE ELECTRICE ÎN ORAȘUL ZĂRNEȘTI”, potrivit primarului Alexandru Igrișan.

Proiectul presupune achiziționarea și instalarea a doua stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în parcarea de pe strada Tiberiu Spârchez. Fiecare stație propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încarcare type 2) si 50 kW DC (încarcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

„Grija pentru mediu și preocuparea pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic a fost mereu în atenția noastră, astfel că documentația de avizare pentru acest proiect a fost concepută din timp, reușind să depunem către Administrația Fondului pentru Mediu, a 18-a cerere de finanțare, la nivel național”, transmite primarul orașului Zărnești, Alexandru Igrișan .

Pentru monitorizarea stațiilor se va instala câte un dispozitiv de control și monitorizare parametri electrici, utilizând un protocol de comunicație deschis pentru a putea fi integrat în sistemul de telegestiune existent la nivelul orașului.

Citeste și:  Brasovstiri.ro vă urează Paşte fericit!

Iluminarea stației se va integra în sistemul de telegestiune al orașului, sistem pentru realizare iluminat adaptiv în zona stației de încarcare, care permite diminuarea fluxului luminos pentru corpurile de iluminat controlate în lipsa traficului pietonal sau auto.

Valoarea totală a proiectului este de 550.804,95 lei.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.