Orban, despre construcția autostrăzii Comarnic – Braşov: ‘Dăncilă vrea să dea un tun pentru finanțarea campaniei prezidențiale’

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, că autostrada Comarnic – Braşov este o „telenovelă horror” şi că Guvernul vrea să dea un tun prin faptul că a modificat legea parteneriatului public-privat „ca să nu mai fie necesară realizarea unei proceduri competitive pentru selectarea constructorului”.
„Telenovela autostrăzii Comarnic – Braşov continuă. Noul episod este horror şi în distribuţie o are ca principal personaj pe gospodina rătăcită la Palatul Victoria..Ultima întâmplare este anunţul făcut de Vasilica Viorica despre faptul că nu se mai face pe PPP ci va fi declarată de «importanţă naţională sau de infrastructură critică» şi va fi finanţată cu bani de la bugetul de stat, urmând a fi construită tot de consorţiul chinezo-turc, scos din joben pentru PPP. Mai precis, ce ne spune premierul? Am modificat legea privind parteneriatul public-privat pentru ca să nu mai fie necesară realizarea unei proceduri competitive pentru selectarea constructorului. Atribuim cui vor «muşchii noştri» contractul de PPP. După care decidem că nu mai trebuie să vină consorţiul scos din burtă cu banii necesari pentru construcţia tronsonului de autostradă (aşa cum prevede un contract de PPP, în care finanţarea lucrărilor este asigurată de constructor) ci îl finanţăm de la buget, din taxele şi impozitele plătite de români”, explică Orban. Şeful PNL a mai spus că, după replicile Vioricăi Dăncilă, pare că „tot Dragnea este scenarist”. „Pentru că treaba asta este «curat murdară» şi cu puternic iz penal. Doamna candidat, după ce că nu aţi fost în stare să construiţi o autostradă «cap-coadă», acum vreţi să daţi şi un tun, probabil pentru finanţarea campaniei prezidenţiale. Opriţi-vă înainte de a fi prea târziu. Altfel, riscaţi să îi ţineţi companie şefului de care v-aţi lepădat prea uşor. În caz că nu v-a spus nimeni din PSD, vă spun eu. Dacă vreţi să construiţi orice tronson de autostradă cu bani de la buget sunteţi obligată de lege să faceţi licitaţie”, a conchis liderul PNL. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică, că Guvernul a renunţat la intenţia de a construi autostrada Comarnic – Braşov în parteneriat public-privat şi va folosi, în schimb, fonduri guvernamentale.

Citeste și:  S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.