Oscar în gastronomie pentru brânza de burduf românească, produsă într-o fermă din județul Brașov!

Un sortiment de brânză de burduf produs la Ferma Căţean din Rotbav a obținut, recent, o stea de aur în cadrul competiției internaționale Great Taste de la Bruxelles.

Premiul primit de brânza românească este echivalentul unui Oscar în gastronomie, iar juriul – format din experți internaționali, s-a arătat extrem de încântat de gust. Totodată, România s-a remarcat și la alte competitii prestigioase în lume, de unde uleiul, carnea de pui, apa minerală și salamurile au venit încarcate de medalii.

„Mirosul acestei brânze ne-a adus aminte de strugurii Cabernet. La început se simte un gust puternic de oaie, urmat de o uşoară dulceață și cremozitate. Această brânză va intriga bucătarii și iubitorii de brânzeturi de pretutindeni” – sunt cuvintele cu care juriul de la Bruxelles descrie brânza de burduf pregatită în ferma din județul Brașov, potrivit Știrilor PROTV.

„Great Taste” este cea mai prestigioasă competiție internațională de produse alimentare și băuturi, iar cei 500 de experți din întreaga lume care au gustat burduful românesc, au decis să îi acorde o stea de aur.

Citeste și:  Acțiuni organizate și desfășurate de către polițiștii brașoveni

Aceasta este cea de a treia distincție internațională care ajunge în micul sat transilvănean, Rotbav.

Foto. Ferma Căţean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.