Palatul Administrativ din centrul orașului trece din administrarea Prefecturii în cea a Consiliului Județean Brașov

În şedinţa de guvern de ieri, Executivul a aprobat hotărârea privind trecerea Palatului Administrativ din domeniul public al statului şi administrarea Instituţiei Prefectului – Judeţul Braşov, în domeniul public al Judeţului Braşov.

Astfel, clădirea istorică în care Consiliul Judeţean Braşov şi Instituţia Prefectului îşi desfăşoară activitatea ajunge în patrimoniul CJ Brașov, astfel încât să poată fi reabilitată, consolidată şi modernizată.

Palatul Administrativ, fostul Palat de Justiţie construit între anii 1900-1902, este format dintr-un corp de clădire (subsol+parter+3 etaje), cu o suprafață construită de 2461 mp și o suprafață desfășurată de 10.641 mp, având un teren de 7831 mp.

„Este o construcţie emblematică pentru oraşul nostru, cu o arhitectură impresionantă, o clădire de patrimoniu care merită să fie refăcută din temelii şi până la acoperiş, păstrându-i-se elementele reprezentative de stil, iar administraţia judeţeană este capabilă să facă acest lucru!

O altă veste bună din şedinţa Guvernului este aprobarea Memorandumului privind demararea măsurilor legale în vederea înscrierii unor imobile (terenuri şi clădiri) din municipiul Braşov aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, în domeniul public al Consiliului Judeţean Braşov”, a transmis președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Este vorba despre pavilioanele I, II şi III de la Stejeriş ale Spitalului de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov, în care în prezent funcţionează Secţia de Pneumologie Copii, Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală, respectiv Compartimentul îngrijiri paliative, precum şi clădirea administrativă, arhiva și garajele care sunt amplasate pe terenul aferent acestora.

Citeste și:  Atelier axat pe implicarea directă a cetățenilor în gestionarea bugetului local și pe modul în care ideile brașovenilor pot deveni realitate

„Chiar dacă Spitalul de Pneumologie şi Boli Infecţioase este în proces de relocare la Mârzescu şi în perspectivă va beneficia de o clădire nouă şi modernă care urmează să fie construită cu fonduri PNRR, printr-un parteneriat al Primăriei cu Consiliul Judeţean, avem planuri în ceea ce priveşte reabilitarea şi funcţionalizarea imobilelor de la Stejeriş, care de zeci de ani n-au mai cunoscut o reparaţie capitală.

Aşteptăm cu interes ca şi alte imobile din municipiul Braşov, fie unele în care se desfăşoară activităţi medicale (staţionarele Astra şi Tractorul), fie altele în prezent dezafectate (fostul spital de oncologie), să ajungă în patrimoniul judeţean, pentru a le reface şi valorifica în beneficiul comunităţii”, mai spune Veștea.

Foto. Facebook / Adrian Veștea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.