Papa Francisc a reluat ritualul din Joia Mare și a spălat picioarele unor deţinuţi dintr-un penitenciar | VIDEO

Papa Francisc a spălat picioarele a 12 deţinuţi în timpul slujbei din Joia Mare dinaintea Paştelui catolic, oficiată într-un penitenciar de lângă Roma, potrivit Vatican News. Liderul Bisericii Catolice a putut să reia acest ritual, care aminteşte de gestul de smerenie al lui Iisus Hristos în faţa apostolilor săi, după doi ani de pauză din cauza restricţiilor legate de pandemia de coronavirus.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a mers la închisoarea Civitavecchia, situată la nord-vest de Roma, joi după-amiază. În prezenţa deţinuţilor şi a gardienilor, papa Francisc a afirmat că Dumnezeu oferă întotdeauna iertarea.

Credit line: Profimedia

După slujbă, el a spălat picioarele a 12 deţinuţi – bărbaţi şi femei de diferite vârste şi etnii, a anunţat Sfântul Scaun.

Citeste și:  Concert caritabil pentru diaspora din Ucraina, sâmbătă, la Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel din Brașov

Papa Francisc predică în mod repetat smerenia şi caritatea, adesea amintindu-le credincioşilor catolici de oamenii aflaţi la marginea societăţii.

Sursa foto, Profimedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.