Papa Francisc consideră nedrepte legile împotriva persoanelor din comunitatea LGBT: „A fi homosexual nu este o infracţiune”

Papa Francisc consideră „nedrepte” legile care incriminează sau discriminează homosexualitatea. Într-un interviu pentru Associated Press, Suveranul Pontif şi-a reiterat poziţia conform căreia Biserica Catolică nu ar trebui să fie ostilă cu persoanele gay. „A fi homosexual nu este o infracţiune”, susține liderul de la Vatican.

Papa Francisc a explicat că Dumnezeu îi iubește pe toți copiii săi, așa cum sunt ei și a cerut episcopilor catolici care susțin aceste legi să primească în biserică persoanele LGBTQ.

„Cine sunt eu să judec?” spunea, în 2013, Suveranul Pontif, când a fost întrebat în legătură cu homosexualii catolici, la scurt timp după ce a devenit papă.

Zilele acestea, într-un interviu pentru Associated Press (AP), Papa Francisc a revenit la subiectul comunității gay. „A fi homosexual nu este o infracţiune”, a spus liderul de la Vatican, precizând că unii episcopi catolici care susţin legi ce incriminează sau discriminează persoanele LGBTQ greşesc. Aceşti reprezentanţi ai bisericii ar trebui „să aibă un proces de conversie” şi să manifeste „sensibilitatea” pe care „Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi”, a ținut să completeze Suveranul Pontif.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

„A fi homosexual nu este o infracțiune. Nu este o infracțiune. Dar, da, este un păcat. Dar mai întâi haideți să facem distincția între un păcat și o infracțiune”, a declarat Papa Francisc.

În același interviu acordat AP, Papa a vorbit și despre atacurile care l-au vizat după decesul recent al predecesorului său, Papa emerit Benedict al XVI-lea. Secretarul personal al acestuia din urmă, Georg Gaenswein, a publicat recent o carte în care sugerează că au existat neînțelegeri între fostul Papă emerit şi Papa Francisc, după ce Benedict al XVI-lea a demisionat din funcţia de lider al Bisericii Catolice, în 2013. Aceste divergențe vizau, printre altele, decizia papei Francisc de a reimpune restricţiile referitoare la desfăşurarea liturghiei tradiţionale în limba latină, revenind astfel asupra unei decizii luate de Papa Benedict, dar şi abordarea mai permisivă a actualului Suveran Pontif cu privire la chestiuni morale, cum ar fi homosexualitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.