Papa Francisc şi Papa emerit Benedict al XVI-lea, 94 de ani, au fost imunizaţi cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19

Directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni, a comunicat că papa Francisc și Benedict XVI au primit prima doză a vaccinului anti-Covid-19. Duminica trecută, într-un interviu televizat, pontiful a anunțat că avea să fie vaccinat în cursul actualei săptămâni. Papa Francisc a spus atunci că vaccinarea este o mai presus de toate o chestiune etică, fiind în joc atât viața proprie cât și viața celorlalți.

Direcţia de Sănătate şi Igienă a statului Vatican a rezervat aproape 10.000 de vaccinuri ale companiei farmaceutice Pfizer pentru campania sa de vaccinare pentru cei aproape 3.000 de angajaţi şi 800 de rezidenţi, la 13 ianuarie, când Suveranul Pontif a primit prima doză, scrie Agerpres.

Papa Francisc a reiterat de nenumărate ori importanţa ca populaţiile să se vaccineze pentru a-şi proteja aproapele, iar în septembrie a subliniat că graţie vaccinurilor lumea începe să iasă „puţin câte puţin la lumină” şi să depăşească „negrul coşmar” al pandemiei.

Sursa foto, vaticannews.va

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.