Parapantiști de pe 3 continente vin la SkyDreamers Open Brașov. Sportivii ruși au fost excluși

  • Războiul din Ucraina influențează ritmul înscrierilor.
  • Arbitri din Macedonia și Franța vor superviza competiția pentru ca totul să se desfășoare în condiții de siguranță.
  • La un vânt de peste 15 km/h ziua de concurs se anulează.

PWC SkyDreamers Open Brașov are loc în perioada 13-19 mai, fiind printre primele competiții de parapantă din calendarul internațional în 2022. Până în acest moment au confirmat prezența parapantiști de pe 3 continente, inclusiv din Statele Unite ale Americii și Noua Zeelandă.

“Zona Brașovului este una extrem de tentantă pentru parapantiștii din întreaga lume. S-au înscris deja sportivi din SUA, Noua Zeelanda, Ungaria, Polonia, Franța, Macedonia, Serbia, Slovenia sau Italia și bineînțeles România. Iar primul concurent care a confirmat a fost un sportiv din Ucraina. Se întâmpla chiar înainte de începerea războiului. De atunci ritmul înscrierilor a scăzut. Parapantiștii din Europa, în special, ezită să se mai înscrie la competiții” a declarat Cristian Deacu, organizatorul PWC SkyDreamers Open Brașov.

Citeste și:  Traficul la frontieră în data de 09 mai 2024

El a vorbit si despre influența pe care o are razboiul din țara vecină asupra zborurilor de parapantă de la noi.

“Spațiile aeriene din zona Brașovului nu au fost afectate. Interdicții de zbor au mai fost impuse în județele din Moldova acolo unde au existat diferite exerciții. Nu vom avea nicio problemă să organizăm competiția dacă lucrurile nu escaladează. Noi dorim să oferim un atlfel de spectacol pe cer: un spectacol de culoare, zboruri care să-I bucure și să-i încânte pe spectatorii prezenți. Parapanta este un sport extraordinar de frumos și de palpitant. Este Formula 1 de pe cer. Și cu siguranță în urmatorii ani acest sport va prinde rădăcini și în România. Noi vom lupta pentru asta. Avem nevoie să vină lângă noi și parteneri vizionari, companii sau autorități locale și județene,care să creadă în potențialul acestui sport pentru că financiar este destul de complicat de organizat un eveniment de talie mondială” a mai precizat Cristian Deacu.

Citeste și:  Alegeri 2024: Ordinea pe buletinele de vot la alegerile din 9 iunie

Înscrierile la PWC SkyDreamers Open sunt deschise în continuare pe site-ul: https://airtribune.com/prepwc-skd2022/info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.