Patinatorul Coronei, Cosmin Nedelea, se pregătește pentru competiția de la Inzell

Secţia de patinaj viteză de la clubul Corona Braşov are mai mulţi sportivi care îşi doresc să calce pe urmele Mihaelei Hogaş, pe care o percep ca fiind un model de urmat. Cosmin Nedelea, sau „Mex” cum îi spun prietenii şi colegii, este unul dintre patinatorii care visează să urce pe un podium internaţional şi munceşte zi de zi pentru asta.

El spune că atât el cât şi sportivii care se pregătesc alături de cea mai titrată patinatoare de viteză din ţară, sunt extrem de norocoşi. „Mihaela Hogaş este motivaţia echipei, toţi vrem să ajungem ca ea, să ajungem pe o treaptă a unui podium internaţional important, şi încercăm să ne antrenăm la fel de serios şi de tare cum face ea, pentru că este un real model pentru noi. Putem spune că suntem norocoşi să facem pregătirea împreună”, a spus patinatporul Coronei.

Având deja zeci de titluri naţionale şi un potenţial foarte mare, Cosmin Nedelea a declarat înaintea celui de-al doilea cantonament de la Inzell, în care se află în prezent, că vrea ca în competiţiile oficiale să obţină rezultate şi mai bune decât cele din primul concurs la care a participat după primul cantonament.

„Sunt bucuros că la primul concurs din acest sezon, deja mi-am bătut propriile recorduri la fiecare probă, ceea ce nu ma aşteptam să se întâmple atât de repede, pentru că veneam după o perioadă destul de scurtă pe gheaţă şi încă nu găseam echilibrul necesar şi toate mişcările bune pe patine.

Dar a ieşit bine şi mă pregătesc foarte bine în continuare. Din acest motiv, sper ca la următoarele etape să evoluez şi mai mult şi să îmi dobor recordurile personale de până acum. Îmi doresc un nou record la 500 şi la 1000 de metri, şi normal, să patinez la fel de eficient ca în antrenamente.”

Patinatorul Coronei speră să reuşească să îşi învingă emoţiile în competiţii şi să concureze la nivelul ridicat la care o face în antrenamente. „Sper să am rezultate din ce în ce mai bune în acest sezon. Eu ştiu că am o problemă, patinez mai bine în antrenamente decât o fac în competiţii dar sper ca de această dată, în competiţiile care vor urma, să reuşesc să patinez mult mai bine pentru că ştiu că pot deoarece am demonstrat-o de atâtea ori”.

La finalul acestui an, patinatorii Coronei vor participa în 12-13 decembrie, la Inzell, la un concurs internaţional ISU, urmând ca în 18-19 decembrie să alerge la Cupa României, competiţie care se va desfăşura la Zakopane, în Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.