Patinoarul de la Olimpia, deschis oficial!

Patinoarul de la Baza sportivă Olimpia s-a deschis pentru publicul larg vineri, 10 februarie, la ora 16:00. El este pregătit cu cea mai bună gheaţă, cele mai bune condiţii şi cel mai frumos cadru natural să-i primească pe toţi iubitorii acestui sport minunat.

400 de perechi noi de patine, cu mărimi de la 26 la 50, aşteaptă să fie închiriate, la preţul de 20 de lei, de către braşovenii şi turiştii de toate vârstele care vor să facă mişcare în aer liber, pe gheaţa de la poalele Tâmpei.

Todorică Şerban, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi Radu Jica, directorul Serviciului Public Judeţean de Protecţie a Plantelor Braşov – instituţie care gestionează activitatea patinoarului, au inspectat suprafaţa de gheaţă şi au văzut condiţiile foarte bune asigurate atât pentru patinatorii experimentaţi, cât şi pentru începători.

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

Întârzierea cu care noul patinoar de la Olimpia a fost pus în funcţiune are cauze obiective.

În luna august 2022, a fost inițiată procedura de achiziție prin licitație deschisă a unui patinoar mobil nou, de dimensiuni olimpice, care să fie pus în funcţiune pe terenurile de tenis de la Olimpia.

Achiziţia s-a finalizat în luna octombrie 2022 prin încheierea contractului de livrare şi montare a patinoarului, cu firma declarată câştigătoare – SC Unicomp SA, la preţul de 1.892.100 lei pentru instalaţiile care intră în componenţa patinoarului şi 583.100 de lei pentru rolbă.

Din cauza contextului economic dificil la nivel mondial, unele componente electronice nu au putut ajunge la producător în timp util, astfel că firma a solicitat prelungirea termenului de livrare și punere în funcțiune a patinoarului.

Citeste și:  România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

În 4 ianuarie, firma a notificat Serviciul Public Judeţean de Protecţia Plantelor Braşov că este nevoie de o altă prelungire a furnizării, montării şi punerii în funcţiune a echipamentelor care compun patinoarul, motivată în mod obiectiv de problemele întâmpinate de furnizorii din străinătate.

„Regretăm că noul patinoar nu a putut fi pus în funcţiune mai devreme, dar vestea bună este că instalaţiile sale sunt mai performante decât cele pe care le-am avut până acum, astfel că acesta va putea funcţiona până la o temperatură de plus 20 de grade Celsius. Patinoarul are o suprafaţă de 1.800 mp (60 metri X 30 metri, dimensiune olimpică), iar grosimea gheţii este de 10 cm. Vă invităm încă de astăzi să vă bucuraţi de magia iernii pe cel mai frumos patinoar în aer liber din România – Patinoarul Olimpia”, a menţionat Todorică Şerban, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Seriile vor începe zilnic la orele 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 şi 20:00 şi vor dura câte 75 de minute.

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

Preţul biletelor de intrare va fi de 15 lei pentru copii şi 20 de lei pentru adulţi, închirierea patinelor ca costa 20 de lei şi închirierea ajutorului de patinaj pentru copii, 15 lei.

Patinoarul va rămânde deschis şi pe parcursul lunii martie, atâta timp cât va exista interes din partea publicului şi cât condiţiile meteorologice vor fi favorabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.