Patriarhul Daniel a împlinit 71 de ani

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a împlinit vineri, 22 iulie, vârsta de 71 de ani. Preasfințitul Veniamin a oficiat, la Catedrala Patriarhală, Sfânta Liturghie urmată de slujba de Te-Deum, potrivit basilica.ro.

În cuvântul său, Patriarhul Daniel le-a mulţumit celor care sprijină lucrările Bisericii Ortodoxe Române: „Mulţumim tuturor celor care ne ajută în această misiune de păstorire a Bisericii Ortodoxe Române, membrilor Sfântului Sinod. Desigur, mulţumim tuturor celor care arată cooperare şi coresponsabilitate în toate instituţiile bisericeşti. Mulţumim, de asemenea, instituţiilor de stat care sprijină Biserica în mod sincer şi constant”.

La aniversarea zilei de naştere, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a arătat recunoştinţă tuturor celor care au contribuit la formarea Sa.

Citeste și:  Brașovul, performanțe bune în materie de reciclare a ambalajelor! 23 de localități din România nu au returnat niciun ambalaj reciclabil în martie

În cinstea aniversării zilei de naștere, a fost oficiată, la Catedrala Patriarhală, o slujbă de Te Deum, ca recunoştinţă adusă lui Dumnezeu pentru împlinirile recente din viața Bisericii Ortodoxe Române și a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Preafericitul Daniel este din septembrie 2007 Patriarhul României. Biografia completă a Patriarhului României poate fi consultată aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.