Patronatele din turism cer ca anul școlar viitor 2023-2024 să înceapă pe 18 septembrie

Potrivit Radio România Actualități, Asociația Națională a Agențiilor de Turism se raliază demersului patronatelor de pe litoral și din Delta Dunării și îi solicită premierului amânarea începerii anului școlar viitor pentru data de 18 în loc de 11 septembrie, așa cum propune Ministerul Educației.

„Nimeni nu are de pierdut, ci doar de câștigat dacă anul școlar va începe luni, 18 septembrie”, spun reprezentanții agențiilor.

Familiile cu copii se vor întoarce odihnite din concedii, iar elevii vor începe anul școlar, așa cu multe generații au fost obișnuite, pe 15 septembrie sau imediat după. Și mai important, consideră ANAT, este ca data să nu se schimbe de la an la an sau de câte ori se schimbă ministrul educației.

Citeste și:  Tradiții Pascale la Reduta: Expoziție de ouă încondeiate și icoane pe sticlă și atelier cu meșter popular, mâine, 24 aprilie

În urmă cu trei zile, asociațiile patronale de pe litoral și Delta Dunării au solicitat Ministerului Educației începerea anului școlar 2023 – 2024 pe data de 18 septembrie, nu pe 11 septembrie, cum se prevede în ordinul de ministru aflat în dezbatere publică.

Sursa. Radio România Actualități / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.