Pe 25 octombrie vor fi inaugurate 3 săli şi terenuri de sport în Braşov, din cele 5 renovate, cu un buget total de 50.000 € în cadrul programului „Sportul pentru toţi”

Fundaţia Comunitară Braşov anunţă finalizarea ultimelor 3 proiecte vizând reabilitarea şi dotarea sălilor şi terenurilor de sport din cele 5 finanţate în cadrul „Educaţie prin sport”, primul din cei doi piloni ai programului „Sportul pentru toţi”, finanţat de către Decathlon România şi invită comunitatea braşoveană la inaugurarea acestora pe 25 octombrie 2021.

Cu ajutorul celor 50.000 de euro alocaţi de către Decathlon România pentru reamenajarea sau îmbunătăţirea facilităţilor pentru sport în cadrul pilonului „Educaţie prin sport” s-au efectuat lucrări vara aceasta în cinci şcoli braşovene.

Elevii, părinţii, autorităţile şi comunitatea sunt invitaţi la inaugurarea terenurilor şi sălilor de sport după cum urmează:

1. PROMOVARE PRIN MIŞCARE – Colegiul Tehnic Energetic Remus Răduleţ în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 31, suma finanţată: 34.016 ron

– Inaugurare: luni, 25 octombrie, ora 11.00, Şcoala Gimnazială nr. 31

Amenajarea sălii de sport şi a terenului de volei existent din Şcoala Gimnazială 31 a presupus achiziţia şi montarea unei plase de siguranţă în sala de sport care să protejeze luminatoarele şi să ofere posibilitatea echipei de baschet şi nu numai, să beneficieze de o pregătire în siguranţă în sala de sport şi valorificarea terenului de volei deja existent prin achiziţia şi montarea stâlpilor de susţinere a plasei de volei.

Oferirea posibilităţii elevilor să desfăşoare orele de pregătire sportivă într-un spaţiu echipat modern prin: achiziţia de materiale sportive moderne şi mobilier sportiv adecvat cum ar fi: saltele de gimnastică, trambulină, bănci de gimnastică, ladă de gimnastică, pachet antrenament fotbal, mingi fotbal, baschet, volei, rachete şi fluturaşi badminton, palete şi mingi tenis de masă, ladă de gimnastică, bănci de gimnastică.

2. ACTIV ŞI SĂNĂTOS! – Colegiul Naţional Andrei Şaguna, suma finanţată: 55.133 ron

– Inaugurare: luni, 25 octombrie, ora 13.00

Proiectul de investiţie a cuprins reabilitarea/reamenajarea şi dotarea sălii de sport. Aceasta rezultă din nevoia îmbunătăţirii educaţiei şi creării condiţiilor de confort în cadrul colegiului. Investiţia a prevăzut următoarele activităţi: finisajele interioare au fost înlocuite cu finisaje noi şi durabile: pereţii şi tavanul s-au zugrăvit cu vopsea lavabilă; podeaua s-a vopsit; tâmplăria ferestrelor s-a vopsit; s-a înlocuit uşa interioară cu alta nouă, tot din lemn (inclusiv tocul uşii); – s-a îndepărtat tâmplăria existentă din lemn (lambriu); s-au desfăcut lambriuri şi şipci; s-au montat plase de protecţie ferestre, pe interior.

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

3. SPORT PENTRU COPII – ZI LUMINĂ – Şcoala Gimnazială nr. 19, suma finanţată: 28.194 ron

– Inaugurare: luni, 25 octombrie, ora 19.30

Şcoala Gimnazială nr. 19 deţine o sală de sport europeană de 800 mp, din 2006. Este o sală bine întreţinută şi dotată, în care îşi desfăşoară activitatea cei 1015 elevi ai şcolii, plus 250 de copii şi tineri sportivi înscrişi la cele 4 cluburi sportive din Braşov. Sala e ocupată zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 22.00, iar sâmbăta, între 9.00 şi 18.00.

Finanţarea a fost folosită pentru înlocuirea a 14 corpuri de iluminat existente, ineficiente, din cauza cărora condiţiile de vizibilitate erau foarte scăzute, cu unele performante pe baza tehnologiei cu led, ce vor lumina mult mai bine şi care au o viaţă lungă de funcţionare şi un consum scăzut, reducând cu aproape 40% consumul de energie actual.

Pentru 2 dintre cele 5 şcoli, inaugurările au avut deja loc la începutul lunii octombrie:

4. O pardoseală pentru performanţă şi siguranţă la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” – Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă, suma finanţată: 69.723 ron.

Inaugurarea a avut loc vineri, 1 octombrie, ora 13.00.

Proiectul a presupus înlocuirea pardoselii sălii de sport a colegiului cu un covor pvc sport Extreme 80 cu grosime de 8 mm inclusiv realizarea a 3 trasaje pentru practicarea handbalului, baschetului şi voleiului. Această reamenajare importantă va asigura practicarea activităţii sportive de către utilizatori în condiţii de calitate, siguranţă, igienă şi confort pe perioada următorilor 15 – 25 ani, care are la bază asigurarea practicării activităţii sportive de către utilizatori în condiţii de calitate, siguranţă, igienă şi confort. Astfel, orele de educaţie fizică şi sport vor putea dezvolta în condiţii optime competenţele generale din programele şcolare: optimizarea stării de sănătate şi a dezvoltării fizice armonioase, dezvoltarea capacităţii motrice, adoptarea unui comportament adecvat în cadrul relaţiilor interpersonale şi de grup şi demonstrarea unui comportament adecvat pe parcursul organizării, practicării şi participării ca spectator la activităţile de educaţie fizică şi sport şi mai ales eliminarea neajunsurilor cu care s-au confruntat în ultimii ani din cauza pardoselii degradate şi anume lipsa de amortizare a şocurilor, saltul necontrolabil al mingilor şi accidentări cauzate de denivelările produse în urma dezlipirii pardoselii în anumite zone.

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

5. Proiectul START – Liceul cu program sportiv, suma finanţată: 50.749 ron.

Inaugurarea a avut loc luni, 4 octombrie, ora 16.00.

Proiectul a vizat reamenajarea sectorului de sărituri – pistele de elan pentru groapa de sărituri, prin turnarea unei suprafeţe multifuncţionale, pentru antrenamente în deplină siguranţă pentru elevii liceului, singurul liceu de specialitate din judeţ şi pentru cei înscrişi la clubul sportiv şcolar al liceului. Sectorul de sărituri va fi util în organizarea de competiţii locale, judeţene şi naţionale la nivel de copii şi juniori, devenind singurul sector operaţional omologat din Braşov. Poate fi folosit şi pentru competiţii de tip demonstraţie, promovând în rândul copiilor această ramură, dar va permite evaluarea corectă, în condiţii similare competiţiei, a tuturor atleţilor din Braşov. Beneficiarii direcţi sunt toate categoriile de sportivi : spiriduşi ( n. 2013), copii I, II, III ( 9-13 ani ), juniori I, II, III (13-19 ani) şi tinerii din comunitate, dornici de activităţi sportive.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Pentru acest proiect a existat şi o finanţare separată din partea Primăriei Municipiului Braşov în valoare de aproximativ 20.000 de lei însemnând: nisip pentru 2 gropi de sărituri, grilaje în jurul gropii, asigurarea împrejmuirii, prelată pentru acoperirea gropilor şi mobilier constând într-o bancă de atletism prevăzută cu o copertină.

În cadrul jurizării care a avut loc în luna iunie 2021, s-a decis ca din bugetul total de 243.485 ron, să fie alocată suma de 5.670 ron pentru alte 4 şcoli aplicante. Bugetul a fost împărţit în mod egal între cele 4 şcoli şi a fost folosit pentru achiziţionarea de materiale consumabile pentru ora de educaţie fizică (mingi, fileuri, jaloane, etc.)

„Practicarea sportului este extrem de importantă în vieţile noastre, fiind cea care ne poate ajuta să avem un corp sănătos şi o stare de spirit bună, la orice vârstă. Valorizăm cu atât mai mult oportunităţile de a practica sportul în locaţii atractive şi cu facilităţi îmbunătăţite cu cât avem un an de zile de când trăim în condiţii atipice din cauza restricţiilor specifice pandemiei. Prin acest program, finanţat de către Decathlon, avem şansa să reamenajăm terenuri de sport în şcoli braşovene şi să creăm contexte atractive şi favorabile practicării sportului. Mulţumim Decathlon pentru implicarea exemplară în dezvoltarea facilităţilor sportive ale comunităţii braşovene.” a declarat Laura Popeea, director executiv, Fundaţia Comunitară Braşov.

„Misiunea Decathlon Romania este de a face sportul accesibil unui număr cât mai mare de persoane. În cadrul strategiei de responsabilitate socială „Educaţia copiilor prin sport”, am dezvoltat împreună cu Fundaţia comunitară programul „Sportul pentru toţi” prin care vrem să dăm posibilitatea copiilor să descopere plăcerile şi beneficiile sportului la şcoală, în siguranţă şi în condiţii optime”, a declarat Ioan Bogdan Dorobanţ, SWO Leader, Decathlon România.

Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabrasov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.