Percheziții la Brașov, într-un dosar de înșelăciune cu prejudiciu de 170.000 €

Percheziții, în această dimineață, la Brașov, într-un dosar în care un bărbat este acuzat că a înșelat 15 persoane, care i-au dat bunuri și bani în valoare totală de 170.000 de euro. Activităţile investigative s-au desfăşurat și în judeţele Constanţa, Ilfov, Prahova, Dolj, Teleorman, Călăraşi, Botoşani, Vrancea, Maramureş şi Bucureşti.

Suspectul de 42 de ani este bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, mai exact 42 de acte materiale, în urma sesizărilor formulate la data de 4 mai 2020, de către două femei.

Astfel, în perioada septembrie 2019 – 5 mai 2020, bărbatul bănuit ar fi indus în eroare 15 persoane vătămate, respectiv 13 femei şi 2 bărbaţi.

Citeste și:  Primăria amenajează 300 de locuri de parcare noi în cartierele Astra, Florilor și în zona Mircea cel Bătrân – Emil Racoviță

Femeile, cu vârste între 36 şi 45 de ani, ar fi fost abordate prin intermediul unor reţele de socializare, dar şi în mod direct, suspectul câştigându-le încrederea şi simpatia, prin prezentarea unei situaţii financiare şi sociale apreciabile, reuşind, astfel, să le determine să îi ofere sume importante de bani şi bunuri de valoare.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 170.000 de euro.

La finalizarea cercetărilor, bărbatul a fost trimis în judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.