Peste 150 de cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal frontiera, depistaţi de către polițiști, în ultimele 48 de ore

Peste 150 de cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal frontiera au fost depistaţi de poliţişti în ultimele 48 de ore, a informat, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

„În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră au oprit, la graniţele naţionale, în total 151 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera, atât pe sensul de ieşire, cât şi de intrare în ţară sau care nu îşi justificau prezenţa în anumite zone”, se arată într-un comunicat al IGPF.

Potrivit sursei citate, cele mai multe situaţii au fost înregistrate de către poliţiştii de frontieră arădeni de la Nădlac II care au depistat, în total, 134 de persoane originare din ţări asiatice sau africane, la ieşirea din ţară către Ungaria, acestea fiind identificate separat, în mai multe situaţii, în diferite mijloace de transport, ascunse în autoutilitare sau automarfare.

Citeste și:  Risc foarte mare de avalanșă în Munții Făgăraș. Salvamontiștii brașoveni recomandă: Evitați deplasarea!

„Majoritatea persoanelor în cauză sunt fie solicitante de azil, fie au intrat legal în ţara noastră în baza unor documente legale şi încercau să o părăsească în mod fraudulos. Două persoane, cetăţeni turci, conducători auto ai unor automarfare, sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi. Alte şase persoane de origine asiatică au fost depistate pe raza localităţii Santa Mare, din judeţul Botoşani, după ce au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Moldova în România, peste râul Prut”, a precizat IGPF.

Şi poliţiştii de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în cadrul unei acţiuni desfăşurate în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale pe raza municipiului, nouă cetăţeni asiatici care nu îşi justificau prezenţa în zonă. 

Citeste și:  Salvamont: 63 de intervenţii de urgenţă în ultimele 24 de ore; peste 90 de persoane au fost salvate, la nivel național

Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.