Peste 4.000 de misiuni gestionate de pompieri în acest weekend

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână (17-20 martie 2023), salvatorii au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, căutarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 4.354 de misiuni desfășurate de salvatori.

Pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea celor 367 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 489 de misiuni pentru protecția comunităților.

Din totalul celor 367 de incendii, 210 intervenții au fost pentru stingerea arderilor necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri) în urma cărora au fost afectate 381 ha de teren.

Citeste și:  Marcel Ciolacu merge în SUA. Se va întâlni cu Blinken și cu secretarul american al Apărării

De asemenea, în perioada de referință, la nivel național, 3.481 de misiuni au fost gestionate de echipajele SMURD, 3.501 de persoane aflate în dificultate fiind asistate medical.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 17 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 25 de persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗ Pompierii militari vasluieni au acționat, vineri, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Lipovăț. Echipajele de stingere ajunse la locul intervenției au constatat că arderea se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 130 mp. După aproximativ două ore de luptă continuă cu flăcările, incendiul a fost stins fără a fi înregistrate victime.

Citeste și:  Peste 182.000 de persoane au tranzitat frontiera; 7.200 de cetăţeni ucraineni au intrat vineri în ţară

❗ O altă misiune, care a necesitat atenție sporită și efort susținut, este cea de sâmbătă, a salvatorilor din județul Mehedinți. Salvatorii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o hală a unui operator economic din municipiul Drobeta Turnu Severin. Ajunse la fața locului, colegii noștri au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 150 mp, cu pericol de propagare la o fabrică din imediata apropiere. Incendiul a fost stins cu promptitudine, fiind împiedicată propagarea acestuia.

❗O misiune solicitantă a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în județul Ialomița. Echipajele de stingere au acționat pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Dridu. Ajunse la locul solicitării, echipajele operative au constatat că flăcările se manifestau la nivelul acoperișului și al tavanului casei. După mai multe ore de luptă cu focul, incendiul a fost stins fără a fi înregistrate victime.

Citeste și:  Ziua Națională a României, marcată și la Brașov | Galerie FOTO

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.