Peste 450.000 de permise de conducere vor expira în perioada următoare

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor anunţă că în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 urmează să expire termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere, la nivel naţional (documente ce au fost emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013).

Având în vedere numărul foarte mare de documente care vor necesita preschimbare, D.R.P.C.I.V. face apel la posesorii de permise de conducere aflaţi în această situaţie, să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilităţii administrative, parcurgând următorii paşi:

  • obţinerea fişei medicale – document emis de o unitate medicală autorizată;
  • efectuarea programăriilor online pe site-ul www.drpciv.ro;
  • achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, online – ghişeul.ro, etc.)
  • pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fişa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată în original, dovada efectuării plăţii taxei).
  • prezentarea la sediu serviciului public comunitar conform programării (depunerea documentelor şi efectuarea fotografiei).
Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Trebuie precizat faptul că solicitarea privind preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor (nu la poliţie), indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se trimite prin serviciul de curierat la Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se poate ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.